Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Γενικός Διευθυντής στην Περιφέρεια ο Απόστολος Πατέστος


Ο μέχρι τώρα Τμηματάρχης της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Απόστολος Πατέστος, πρόκειται να αναλάβει εντός του προσεχούς διαστήματος τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Αυτό γίνεται στην πλέον κρίσιμη καμπή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και οι συναλλασσόμενοι, δυσχέρειες στην εξυπηρέτησή τους.

Ο κ. Πατέστος υπέβαλε αίτηση μεταξύ 7 ενδιαφερομένων για τη συγκεκριμένη θέση και προηγήθηκε, οπότε θα είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής.

Στο ερώτημα πώς από τη Γενική Γραμματεία ο κ. Πατέστος θα αναλάβει καθήκοντα στην Περιφέρεια, που είναι άλλη υπηρεσία, η απάντηση είναι ότι σε αυτές τις θέσεις εφόσον ο δημόσιος τομέας θεωρείται ενιαίος, παρέχεται η δυνατότητα στα στελέχη υπηρεσιών να υποβάλουν αιτήσεις σ’ ανώτερες θέσεις σε άλλες υπηρεσίες, όπως έκανε και ο κύριος Πατέστος που έχει διατελέσει στο παρελθόν Διευθυντής Οικονομικού στη Γενική Γραμματεία.

Σε μία πρώτη δήλωση στα Νέα της Λέσβου ο νέος Γενικός Διευθυντής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας σημείωσε: «Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να κληθώ από τον Περιφερειάρχη να αναλάβω τα καθήκοντά μου. Υπάρχει η εμπειρία και η διάθεση ώστε σε συνεργασία με το προσωπικό να εργαστούμε για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και την βελτίωση τόσο των συνθηκών απασχόλησης των εργαζομένων, όσο και της εξυπηρέτησης των πολιτών», ανέφερε ο νέος Γενικός Διευθυντής που αναλαμβάνει τη θέση του Γιώργου Γουγούλα, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.