Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

Γιορτή της Λογοτεχνίας στη Μυτιλήνη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται φέτος η Έκθεση Βιβλίου «Στράτης Μυριβήλης» από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, τα βιβλιοπωλεία της πόλης και τους εκδοτικούς οίκους, στο πλαίσιο του Λεσβιακού Καλοκαιριού. Φέτος, η έκθεση που είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουλίου, ενώ όπως και πέρυσι θα πραγματοποιηθεί στον Κήπο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης με ώρες λειτουργίας 19:00 – 23:00.

Στη φετινή Έκθεση θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις και θα συμμετέχουν οι εκδοτικοί οίκοι «Αιολίδα» και «Μύθος», καθώς και τα βιβλιοπωλεία «Χατζηδανιήλ», «Book & Art», «Φωτίου» και «Συνδετήρας», τα οποία θα εκπροσωπούν ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο των Αθηνών. 

Λόγω της Έκθεσης, σε όλα τα βιβλιοπωλεία θα υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν και οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

– Κυριακή 3/7

Στις 19:00: Εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία της εγγονής του Στράτη Μυριβήλη, Χριστίνας Αγγελοπούλου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το Τραγούδι της Γης με τη συμμετοχή των Στρατή Πανούριου και Λήδας Ξυδιά.

– Δευτέρα 4/7

Στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Τα κορίτσια που γελούν» (Εύα Στάμου, Εκδόσεις Αρμός), Βιβλιοπωλείο «Φωτίου».

– Τρίτη 5/7 

Στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Σμύρνη, Κυνήγι Μαγισσών» (Ισμήνη Μπάρακλη, Εκδόσεις Ψυχογιός) Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».

– Τετάρτη 6/7

Στις 20:00: Αφιέρωμα στη Μαρία Αναγνωστοπούλου και το βιβλίο «Μπορώ ακόμη να ονειρεύομαι», Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

– Πέμπτη 7/7 

Στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τζίμης στην Κυψέλη» (Χ.Α. Χωμενίδης, Εκδόσεις Πατάκη), Βιβλιοπωλείο «Book & Art».

– Παρασκευή 8/7

  • Στις 20:00: Δραματοποίηση του βιβλίου «Θα έδινα τα πάντα» (Έλενα Αρτζανίδου, Εκδόσεις Ψυχογιός) και Διαδραστικά παιχνίδια με τη συμμετοχή των Έφης Σπαντίδη, Μαρίας Μαραγκουδάκη, Θεατρικής Ομάδας «Ζουζούνια» και των παιδιών του ΚΔΑΠ «Puzzle», Βιβλιοπωλείο «Συνδετήρας».
  • Στις 21:00: «Είναι τραγούδια», Χορωδία «Puzzle» (Μαρία Μαραγκουδάκη). Body percussion και Τραγούδια από τα παιδιά του «Puzzle» (Υπεύθυνη προγράμματος Λένα Ποπ).

– Σάββατο 9/7 

Στις 20:00: Παρουσίαση του νέου τεύχους των «Αιολικών Χρονικών», Εταιρεία Αιολικών Μελετών και Βιβλιοπωλείο «Χατζηδανιήλ».

– Κυριακή 10/7 

Στις 21:30: Συναυλία με τους «B-FLAT».

– Δευτέρα 11/7 

Στις 20:00: Παρουσίαση του βιβλίου «Τ’ Aδιάντροπα του Κλήδονα» (Παναγιώτης Σκορδάς, Εκδόσεις Μύθος) και αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις