Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Γιορτή Τραχανά και όχι μόνο!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Πολλές είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στο Ακράσι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, που προσκαλεί κάθε κάτοικο και επισκέπτη της Λέσβου να συμμετάσχει σε αυτές. Ήδη η αρχή έγινε το περασμένο Σάββατο με Παιδικά Παιχνίδια στην πλατεία του χωριού, όπου συμμετείχε αρκετός κόσμος όλων των ηλικιών και η συνέχεια δίνεται σήμερα με το αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή, αλλά και το Σάββατο με την καθιερωμένη Γιορτή Τραχανά, που έχει γίνει πλέον θεσμός!

Η Γιορτή Τραχανά θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια, το ερχόμενο Σάββατο στις 21:00, από τον τοπικό Σύλλογο και τον Δήμο Μυτιλήνης. Κατά την εκδήλωση, θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκος τραχανάς, θα μας κρατήσει συντροφιά παραδοσιακή μουσική από λαϊκό μουσικό συγκρότημα και θα χορέψουν βρακάδες και βρακοφορούσες Μικρασιάτικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο χορός θα κρατήσει μέχρι το πρωί, με πλούσια δώρα και πολύ κέφι. 

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις, που ήδη έγιναν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου με την βοήθεια των εθελοντών δασκάλων Νίκου Κουραχάνη και Ευστάθιου Σάπικα και με την τεχνική υποστήριξη του Γεώργιου Χατζέλλη διοργάνωσαν και υλοποίησαν στην πλατεία του χωριού Παιδικά παιχνίδια για την νεολαία. Την επόμενη μέρα, έγινε διαγωνισμός επιτραπέζιων παιχνιδιών στην Πλατεία του Ακρασίου και ύστερα ακολούθησε η βραδιά καραόκε για νέους και όχι μόνο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img