Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι “ανόητοι” “φρέναραν” Κοκλώνη – Καραβατάκη

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΧΟΡΗΓΙΑ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΠΑΤΖΕΤ

 

  • Οι δυο επιχειρηματίες ενώ αρχικά είχαν αποφασίσει να αναλάβουν τ την ομάδα της Μυτιλήνης και να την οδηγήσουν σε άνοδο στην Super League, έκαναν πίσω λόγω των “επιθέσεων’ που δέχτηκαν απο διαφόρους οι οποίοι διέρρεαν εντέχνως τις τελευταίες ημέρες συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς
  • “Αυτά που ακούσαμε, μας έκαναν να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας. Ήρθαμε να βοηθήσουμε και ξαφνικά κάποιοι μας έβγαλαν απατεώνες, οτι ξεπλένουμε χρήματα και άλλα πολλά. Έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε”, δήλωσε στα Νέα της Λέσβου ο Γιώργος Καραβατάκης.

 

Είναι δυο από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες αυτή την στιγμή, έχοντας καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια και σε μικρή ηλικία να δημιουργήσουν μια “αυτοκρατορία” η οποία ολοένα και αυξάνεται. Ο ένας 33 ετών και ο άλλος μόλις 26, έχουν κάνει πράγματα που οι περισσότεροι θα ήθελαν δυο και τρεις ζωές για να τα δημιουργήσουν. Ο Νίκος Κοκλώνης και ο “δικός” μας Γιώργος Καραβατάκης, περί ου ο λόγος, με την προτροπή του δεύτερου αποφάσισαν να επενδύσουν και στο νησί μας, ανοίγοντας την Παρασκευή ένα νέο κλαμπ στην προκυμαία, ενώ θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και στον αθλητικό χώρο, και εν προκειμένου με τον Αιολικό. Στόχος τους όπως μας είπαν δεν ήταν απλά να στηρίξουν την ομάδα της Μυτιλήνης, αλλά να την αναλάβουν εξ ολοκλήρου και να την οδηγήσουν στα σαλόνια της Super League. Ωστόσο ο “πόλεμος” που δέχτηκαν εδώ και μερικές ημέρες, οι φήμες και οι “επιθέσεις” από διαφόρους, τους έκαναν όχι μόνο να αναθεωρήσουν την αρχική τους πρόθεση, αλλά να θέσουν εν αμφίβολο ακόμη και μια χορηγία, που ήταν εξασφαλισμένη. Τα Νέα της Λέσβου, συνάντησαν τους δυο επιχειρηματίες στη Μυτιλήνη όπου βρέθηκαν το περασμένο τριήμερο και μίλησαν μαζί τους για όλα όσα συνέβησαν από την ημέρα που βγήκε στην δημοσιότητα το ενδιαφέρον τους για τον Αιολικό, το παράπονο τους, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα.

 

“Θέλαμε να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την ομάδα”

 

Η κουβέντα μας ξεκίνησε με το πως οι δυο τους θέλησαν να ασχοληθούν με τον Αιολικό και γιατί: “ Η ιδέα μας να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό που δεν είναι καθόλου το αντικείμενο μας, δεν είναι σημερινή. Είχαμε εκφράσει ενδιαφέρον πέρυσι να αναλάβουμε την Καλλονή, να την αγοράσουμε συγκεκριμένα, αλλά η «δουλειά» χάλασε. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά, αλλά λόγοι που δεν είχαν να κάνουν με εμάς αλλά με πράγματα που δεν μπορούσαμε να δεχτούμε, δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε την συμφωνία. Και όποιος το αμφισβητεί αυτό, εδώ είμαστε να εξηγήσουμε και τους λόγους που δεν έγινε το deal. Από κει και πέρα ο Γιώργος (σ.σ Καραβατάκης) μου είπε πριν από λίγες ημέρες οτι σκέφτεται να ασχοληθεί με τον Αιολικό, θέλοντας να βοηθήσει τον τόπο του. Του είπα να το προχωρήσει και η αρχική σκέψη μας ήταν να κάνουμε ότι δεν κάναμε στην Καλλονή. Να αναλάβουμε εξ ολοκλήρου την ομάδα και να την οδηγήσουμε σιγά – σιγά στην Super League” είπε αρχικά ο Νίκος Κοκλώνης.

 

“Βρεθήκαμε να ασχολούμαστε κάθε μέρα με αυτό”

 

Και  συνέχισε: «Εγώ ως επιχειρηματίας, είμαι της λογικής να παίρνω κάτι από το μηδέν και να το φτάνω ψηλά. Μου αρέσει αυτή η πρόκληση και με αυτό το σκεπτικό έκανα ότι έκανα σήμερα μαζί με το Γιώργο. Ξεκινήσαμε από το μηδέν και φτάσαμε να έχουμε μια εταιρία την Air Fast Tickets η οποία έκανε τζίρο 4 εκατ. Ευρώ την ημέρα. Άρα ο Αιολικός για μας δεν ήταν κάτι σημαντικό επαγγελματικά αλλά μια κίνηση να στηρίξουμε το νησί. Ωστόσο από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το ενδιαφέρον μας, έγιναν απίθανα πράγματα. Βρέθηκε ο Γιώργος να ασχολείται πολλές ώρες με τον Αιολικό να δέχεται μηνύματα και πίεση από διαφόρους και αυτό να επηρεάζει και τις άλλες δουλειές μας. Τις τελευταίες δε ημέρες αυτά που ακούγαμε μας έκαναν να βγούμε εκτός εαυτού και να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα”, κατέληξε ο 33χρονος επιχειρηματίας.

 

Γ. Καραβάτακης: “Είπα να βοηθήσω αλλά βρέθηκα “χρεωμένος”

 

Στην συνέχεια ο Γιώργος Καραβάτακης εμφανώς εκνευρισμένος μας εξέφρασε το παράπονο του: “ Το τι έχω ακούσει τις τελευταίες ημέρες δεν περιγράφεται. Ότι είμαστε απατεώνες, ότι θέλουμε να ξεπλύνουμε χρήματα, ότι το κάνουμε για να κερδίσουμε δημοσιότητα και άλλες τέτοιες αστειότητες. Και αυτά έβγαιναν μέσα από τον Αιολικό, ακόμη και από ανθρώπους που ήταν στο συμβούλιο. Όλο αυτό μας “τρόμαξε” γιατί ενώ πήγαμε να βοηθήσουμε μια κατάσταση, ξαφνικά εμφανιστήκαμε “χρεωμένοι” και να απολογούμαστε. Έχουμε κάνει δεκάδες δουλειές, έχουμε τεράστιες εταιρίες στην Αμερική, με απίστευτους τζίρους, έχουμε διασυνδέσεις με κορυφαία ονόματα της επιχειρηματικότητας σε όλο το κόσμο και ξαφνικά να ερχόμαστε εδώ και να ακούμε τέτοια? Καλύτερα να μην είχαμε ξεκινήσει τίποτα”, κατέληξε ο Καραβατάκης.

 

Οι προϋποθέσεις που δεν τηρήθηκαν

 

Πέρα από τα παραπάνω, ο Μυτιληνιός επιχειρηματίας ήταν δυσαρεστημένος και από το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν κάποιες προϋποθέσεις που είχαν θέσει από την αρχή: “ Είχαμε ζητήσει να μας δοθεί ένα πλάνο, ένα σχέδιο, για το τι θέλει η ομάδα πως θα πορευτεί κτλ. Αυτό μέχρι πρότινος δεν το είδαμε. Επιπλέον έχοντας συζητήσει και μάθει για την ομάδα, είχα ζητήσει να μην είναι κανείς από την παλιά διοίκηση μέσα και να μπουν νέα πρόσωπα. Τίποτα από τα παραπάνω δεν τηρήθηκε. Και εγώ και ο Νίκος (σ.σ. Κοκλώνης) είμαστε επιχειρηματίες και δεν λειτουργούμε ερασιτεχνικά και χωρίς πλάνο. Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε στην άκρη”.

 

Η χορηγία

 

Η κουβέντα πήγε αναγκαστικά στο τι θα γίνει από δω και πέρα: “ Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι από την αρχή και η πρόθεση μας ήταν και είναι να βοηθήσουμε. Βέβαια βλέποντας τι έχει συμβεί είμαστε δύσπιστοι πλέον και θα περιμένουμε να δούμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να δώσουμε λεφτά στα χέρια κανενός. Αυτό που θα κάνουμε είναι να αναλάβουμε μια υποχρέωση της ομάδας. Για παράδειγμα τις μετακινήσεις, που και λόγω δουλειάς είναι πιο κοντά μας. Ένα ποσό γύρω στις 60 χιλιάδες δηλαδή. Και εδώ είμαστε να αναθεωρήσουμε τις θέσεις μας για το μέλλον, αν φυσικά υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις” κατέληξε ο Γιώργος Καραβατάκης.

 

Από το βήμα του συντάκτη

 

Γράφει ο Στρατής Τσιντώτας

 

Έχοντας δει τα βιογραφικά του Νίκου Κοκλώνη και του Γιώργου Καραβατάκη πριν τους συναντήσω, η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα πως θα τους αντιμετωπίσω, γιατί αυτά που έχουν κάνει δεν μπορεί να τα κάνει ο οποιοδήποτε. Έτσι η πρώτη ερώτηση ήταν αυτή που έχει ο καθένας μες το μυαλό του. Πως δυο νέα παιδιά μόλις 26 και 33 ετών έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία και έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας επιχειρηματικότητας. Όταν μου εξιστόρησαν πως ξεκίνησαν, τι έκαναν και πως, πείστηκα ότι δεν είναι τυχαία η επιτυχία τους. Όταν άρχισαν στην συνέχεια να μου αναφέρουν τους λόγους που έχουν χολωθεί και απέσυραν κάθε σκέψη για να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τον Αιολικό, πείστηκα ακόμη περισσότερο για το δίκαιο του “ξενερώματος” τους. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του νησιού μας, όταν κάποιος πάει να κάνει κάτι μεγάλο, οι απ έξω, αυτοί που δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από όλο αυτό, να βάζουν τρικλοποδιές. Με κάθε τρόπο. Η λογική του να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” επικρατεί χρόνια στο νησί και αυτός είναι ο βασικός λόγος που είμαστε “αιώνες” πίσω από τους υπολοίπους. Αν ήμουν στην θέση των δυο επιχειρηματιών ίσως και να αντιδρούσα και εγώ έτσι. Οι άνθρωποι έχουν “μπλεχτεί” με κολοσσούς, με επιχειρήσεις και συνομιλούν καθημερινά με επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο κάνοντας δουλειές εκατομμυρίων. Ε όταν τους απαξιώνει ο “γκασμάς” τους ξεπερνά. Όπως μας ξεπερνά και εμάς όλο αυτό…

 

ΥΣ: Αν κάτι αντίστοιχο γίνονταν στην Σαντορίνη, στη Ρόδο, στην Κρήτη, οι δυο αυτοί επιχειρηματίες θα ήταν σήμερα ευεργέτες στον τόπο τους. Στην Μυτιλήνη, είναι απλά απατεώνες που θέλουν να ξεπλύνουν χρήματα….

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img