Η Λέσβος στην εκπομπή «Η ζωή αλλιώς»

Από τα γυρίσματα της εκπομπής

Αφιέρωμα στη Λέσβο και τον πολιτισμό της θα παρουσιάσει η εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή αλλιώς», όπου θα προβληθούν δράσεις πολιτισμού στο νησί μέσα από συλλόγους, σωματεία και θεατρικές ομάδες. 

Όπως ανακοίνωσε το Αναγνωστήριο Αγιάσου, το Νεανικό Τμήμα των Σαντουριών θα «πρωταγωνιστήσει» σε μέρος επεισοδίου της εκπομπής, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Αγιάσο την Παρασκευή 21 Μαΐου. 

Στο επεισόδιο της εκπομπής, η ακριβής ημερομηνία προβολής του οποίου θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, θα απολαύσουμε μεταξύ άλλων τα παιδιά – μαθητές και μαθήτριες του Αναγνωστηρίου να παίζουν παραδοσιακούς σκοπούς και να μιλούν στην κάμερα για την ενασχόλησή τους με τη μουσική και το σαντούρι. 

Τα γυρίσματα έγιναν στο εσωτερικό του παραδοσιακού καφενείου «Των Θεοφίλων» και στο Αναγνωστήριο και σε αυτά συμμετείχαν τα παιδιά του Αναγνωστηρίου Μιλτιάδης Λαλάς (σαντούρι), Σοφία Σκορδά (σαντούρι), Στέλιος Σκορδάς (σαντούρι), Κωνσταντίνα Τσέλα (σαντούρι), Αργυρώ Χατζηπαναγιώτη (σαντούρι), Βασίλης Αμπουλός (κρουστά) και ο δάσκαλος Κώστας Ζαφειρίου.

Έτσι, οι τηλεθεατές της εκπομπής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα μέρος μόνο της πολυσχιδούς δράσης του σωματείου του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, που μετρά πάνω από 100 χρόνια συνεχούς δράσης για την προαγωγή των γραμμάτων, στη συγκέντρωση λαογραφικού υλικού και στην ανάδειξη των λαϊκών δρώμενων της Λέσβου, ενώ το 1977 είχε τιμηθεί για το έργο του και από την Ακαδημία Αθηνών.

Η εκπομπή «Η ζωή αλλιώς» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου, προβάλλεται στην ΕΡΤ1, κάθε Σάββατο στις 17:00.