Πας σε ένα μαγευτικό ακρογιάλι, με τη θάλασσα να σε κοιτάζει κατευθείαν στην ψυχή και βρίσκεις ένα ονειρικό αυθεντικό ταβερνάκι με local food! Βρίσκεις την ψαριά της ημέρας, τα ζαρζαβατικά από το μποστάνι, μια κυρία να κάνει ένα αέρινο τραγανό τηγάνισμα σε καθαρό λάδι, το καλαμάρι και η χιόνα να σπαρταράνε!
Κάνεις το μπάνιο σου και χαλαρά αφήνεσαι στη σκιά για ούζο – κατάνυξη! Όλα είναι Ελλάδα, Μυτιλήνη, μπορεί να είσαι στα Τσόνια της Κλειού, τρως σίγουρα τέλεια στη φωλιά του Κούκου – λατρεμένο στέκι του Κώστα Γκοτζ και εξαιτίας του και δικό μας! Σοβαρό και στιβαρό ταβερνείο με άποψη και εξαιρετικό φαγητό!
Ένα μόνο μ’ ενοχλεί σ’ όλο αυτό:
Το καβουρντιστήρι που παίζει ακατάπαυστα με ρεμπέτο – λαϊκά άσματα καταμεσήμερο Ιουνίου με 35 βαθμούς!
Το άκουσμα αυτό μου αφαιρεί όλη την εικόνα.
Μειώνει την ποιότητα της εμπειρίας μου!
Η μουσική στις ταβέρνες
Αν είσαι ιδιοκτήτης εστιατορίου, μπαρ ή ταβέρνας σε νιώθω όσο κανείς άλλος!
Θες μόνο να ικανοποιήσεις την πελατεία σου!
Θες ο πελάτης σου να φύγει ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα!
Να έχει φάει τα υπέροχα φαγάκια που με μεράκι του ετοίμασες!
Να έχει χαλαρώσει και να ξανάρθει γιατί απλά πέρασε ζάχαρη!
Ωστόσο…
Πρόσεξε τις μουσικές και την ένταση και το ύφος των ασμάτων!
Να είσαι σίγουρος πως δεν είναι όλες οι ώρες για τσακίρ κέφι και χορό!
Αποκλείεται ο πελάτης σου μετά από τη θάλασσα, μέσα στη ζέστη με τα παιδάκια ολόγυρα που φωνασκούν γλυκά και όλη τη βαβούρα να θέλει αμανέδες ή κάτι τέτοιο!
Τι θέλει ένας πελάτης λοιπόν;
-Να περάσει καλά
-Να νιώσει οικεία
-Να νιώσει ότι τον περιποιείσαι
-Να φάει νοστιμιές
-Να πιει και να χαλαρώσει
-Να μιλήσει με τους συνδαιτυμόνες του
-Να μην τον ταλαιπωρεί η όποια ηχορρύπανση
Επιπλέον…
Αν θες να του βάλεις μουσικό χαλί πρέπει να το σκεφτείς καλά και να το μελετήσεις!
Δεν αρκεί να βάζεις μια play list και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει!
Χρειάζεται να αναλογιστείς σε τι κοινό απευθύνεσαι, τι είδος μαγαζί είσαι!
Πότε θα βάλεις τα χαλαρά και πότε τα δυνατά ακούσματα και τι είδος μουσικές επιλέγεις για τον πελάτη σου που σαφώς εκφράζουν κι εσένα!
Par a sol for ever
Τις προάλλες ήμουν σ’ αυτό το υπέροχο Par a sol στη Σκάλα Ερεσού! Είχα αράξει εκεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι αργά το σούρουπο!
Μπαινόβγαινα στα άγια νερά, έπινα καφέδες, συναρπαστικά cocktails – τι έχετε κάνει πάλι φέτος ρε παιδιά! Μια Αναστασία κι ένας Χρήστος, απρόβλεπτοι και διαχρονικοί bartenders και όχι μόνο στα ντουζένια τους! Έφαγα υπέροχα Thai από γνώστη σεφ, υπέροχα σκεύη σερβιρίσματος, ένα περιβάλλον μοναδικό, με χρώματα και αισθητική άποψη.
Η μουσική ξεκινούσε χαλαρά και σε εξαιρετική ένταση! Καθώς περνούσε η ώρα πέρασε σε άλλα μονοπάτια και σιγά-σιγά με πήγαινε σε μέρη ξωτικά, μαγικά κι ονειρεμένα!
Σκεφτόμουνα πως τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο!
Δεν με ενόχλησε τίποτα.
Αν…
…θες να είσαι ένας επαγγελματίας με μεράκι δεν φτάνει να κάνεις μόνο καλό φαγητό, να έχεις μόνο best location! Δεν αρκεί να ενημερώνεσαι για τα νέα δεδομένα! Θέλει να σκεφτείς καλά όλο το πακέτο.
Πρόσφατα σε πολλά καλά εστιατόρια σ’ ολόκληρο τον κόσμο δεν βάζουν καθόλου μουσική. Το αφήνουν για τα μουσικά μεζεδοπωλεία, στα livαδικα, τα μπαρ και τα club. Έτσι γλιτώνουν όλο αυτό που μπορεί να ταλαιπωρεί τους ίδιους και τους πελάτες τους.
Σε γενικές γραμμές πάντως δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Το Negroni
Φτιάχτηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920.
Το όνομά του το πήρε από τον Ιταλό Καμίλο Νεγκρόνι (Camillo Negroni).
Υλικά
15 ml Τζιν
15 ml Καμπάρι
15 ml Μαρτίνι ρόσσο
Εκτέλεση
Σε ένα ποτήρι τύπου “old fashion” ρίχνουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε.
Γαρνίρουμε το κοκτέιλ με μία φέτα πορτοκάλι.