Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, 2022

Η Μυτιλήνη υποδέχτηκε το «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στο βιβλιοπωλείο «Φωτίου» πραγματοποιήθηκε προχθές η παρουσίαση του βιβλίου «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης» της Αθανασίας (Νάσιας) Δαφιώτη, σε εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, από τις εκδόσεις Συμμετρία. Αυτή ήταν και η πρώτη από έναν κύκλο παρουσιάσεων του βιβλίου που θα ακολουθήσουν σε διάφορα βιβλιοπωλεία της πόλης. Για το βιβλίο μίλησαν η κοινωνική λειτουργός και στέλεχος Πρόληψης των Εξαρτήσεων του Κέντρου Πρόληψης «ΠΝΟΗ» ΟΚΑΝΑ, Δέσποινα Σαμοθρακή, καθώς και η εκπαιδευτικός-νηπιαγωγός Πόπη Γιασσά. Το πρόγραμμα της παρουσίασης περιλάμβανε επίσης παιχνίδια, αφήγηση, ζωγραφική και μουσικοκινητική αγωγή για τους μικρούς μας φίλους.

Τα Νέα της Λέσβου επικοινώνησαν με την δημοσιογράφο, θεατροπαιδαγωγό και συγγραφέα του βιβλίου, την κ. Δαφιώτη, η οποία δήλωσε κατενθουσιασμένη με την υποδοχή του νέου της βιβλίου: «Ήταν συγκινητικό το αγκάλιασμα από τον κόσμο, καθώς και από τις εκδόσεις Συμμετρία και το βιβλιοπωλείο «Φωτίου» που με στήριξαν. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένη με την παρουσίαση, η οποία ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες των εντυπώσεων».

Η κ. Δαφιώτη δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την κ. Σαμοθρακή και την κ. Γιασσά, οι οποίες «λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησής τους με τα παιδιά μάς έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, μέσα από τον σύντομο και μεστό λόγο τους». 

Τα παιδιά ζωγράφισαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα από την οικογένεια

Φυσικά, οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης δεν ήταν άλλοι από τα παιδιά, τα οποία συμμετείχαν στα θεατρικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια, ενώ ζωγράφισαν φιγούρες οικογενειακών προσώπων, βγαλμένες από το βιβλίο. «Τα παιδιά χάρηκαν πολύ τις δραστηριότητές μας, και μάλιστα συμμετείχαν ηλικίες από δυο έως και δέκα χρονών», σημειώνει η κ. Δαφιώτη.

Το βιβλίο

«Είναι σημαντικό ότι το βιβλίο «Οικογενειακό Άλμπουμ Αγάπης», είναι από αυτά που μπορούν να μείνουν στην βιβλιοθήκη της οικογένειας, και να έχει την θέση ενός άλμπουμ, μιας και μετά από χρόνια θα μπορεί ο καθένας από την οικογένεια και ειδικά το ίδιο το παιδί να βλέπει μεγαλώνοντας, τι, ποιους και πώς ζωγράφισε, καθώς και πώς έβλεπε τους δικούς του ανθρώπους», προσθέτει η ίδια. 

Μέσα από το ευφάνταστο αυτό άλμπουμ, το παιδί έχει την ευκαιρία να μάθει τις λέξεις γνωρίζοντας τα μέλη της οικογένειας, τα πιο σημαντικά πρόσωπα της ζωής του, που του δίνουν χαρά και συναισθηματική ασφάλεια, δηλαδή τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά, τον παππού, τις θείες και τους θείους, τους νονούς, τα αδέρφια και τα ξαδέρφια, αλλά και τα κατοικίδια! Πρόκειται για το πρώτο οικογενειακό άλμπουμ για παιδιά προσχολικής ηλικίας, εικονογραφημένο με πολλές σελίδες για να βάλει τα δικά του αγαπημένα πρόσωπα. Ένα βιβλίο-λεύκωμα, με τις πρώτες ζωγραφιές και αναμνήσεις του μικρού παιδιού έτσι ώστε να συλλέξει και να διαμορφώσει το δικό του, οικογενειακό άλμπουμ αγάπης!

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img