Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Η νέα διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με νέα διοίκηση από σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, η οποία καλείται να διαχειριστεί την επόμενη μέρα για την αγορά της νησιωτικής περιοχής μας σε μία δύσκολη περίοδο, με τα δεδομένα να μεταβάλλονται συνεχώς και με την τοπική μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με μία νέα τάξη πραγμάτων. Κι αυτό καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να λειτουργήσει – ίσως και στις αρχές του νέου έτους – το πολυκατάστημα της εταιρείας Jumbo στην περιοχή του δημόσιου ΚΤΕΟ Λέσβου, που θα είναι και ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα και αναμένεται να πιέσει το τοπικό λιανεμπόριο. 

Παράλληλα όμως υπάρχουν και άλλα θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου και έχουν να κάνουν με την λειτουργία και την εικόνα της αγοράς γενικότερα, ενώ το κρισιμότερο ζήτημα που δεν έχει απασχολήσει όσο θα έπρεπε τις προηγούμενες διοικήσεις, όπως και τον Δήμο Μυτιλήνης και προγενέστερα το Δήμο Λέσβου, είναι η ανεξέλεγκτη διέλευση κάθε λογής τροχοφόρων όλες τις ώρες από την αγορά και τα στενά του ιστορικού κέντρου καθιστώντας όχι και τόσο ευχάριστη εμπειρία μία βόλτα που θέλει να κάνει ο κάθε καταναλωτής στα μαγαζιά, ακόμα και με κλειστή την αγορά, για να δει τις βιτρίνες.

Ως προς την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τις κάλπες δεν υπάρχουν ούτε εκπλήξεις, όπως και δεν αναμένονταν τέτοιες, καθώς η προσέλευση των υποψηφίων ήταν μικρή δεδομένου ότι υπέβαλαν μόλις 13 έμποροι υποψηφιότητες για 9 θέσεις στο Δ.Σ.! Με άλλα λόγια δεν εξελέγησαν οι 4 από τους 13 υποψήφιους!

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνδυάζει και την εμπειρία απερχόμενων στελεχών της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς και το “νέο αίμα”, δηλαδή έμποροι που μπήκαν στο συμβούλιο για πρώτη φορά για να βοηθήσουν και να συμβάλουν με φρέσκες ιδέες ώστε να γίνουν κάποια βήματα πιο μπροστά. Το μόνο παρατράγουδο που καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες ήταν η διανομή ψηφοδελτίων στην αγορά με σταυρό σε 5 υποψήφιους (οι τρεις από τους πέντε δεν εξελέγησαν), κάτι που ξένισε, καθώς δεν έχει καταγραφεί σε αυτή την ένταση σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι κι αλλιώς το ψηφοδέλτιο είναι κοινό και οι όποιες «γραμμές», επιρροές και προτιμήσεις εκδηλώνονταν παρασκηνιακά και όχι εκ των προτέρων με «σημαδεμένες» πεντάδες για τη διεκδίκηση της πλειοψηφίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα εντός των ημερών, ενώ για την προεδρία, ο Βαγγέλης Μολυβιάτης ο οποίος πλειοψήφησε είναι ένας έμπορος από το παλιό Διοικητικό Συμβούλιο με αποδοχή στους συνάδελφους του. Όπως και ο Γιάννης Μουτζούρης ένα πρόσωπο που ενδεχομένως θα μπορούσε να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Παναγιώτη Παπαρίσβα. Επίσης και ο Χρήστος Καρίπης από την απερχόμενη διοίκηση έχει συνεισφορά και μπορεί να είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης έχει ως ακολούθως: 

  • Αράπης Χαράλαμπος
  • Γκιγκιλίνη Φιλίτσα
  • Καρίπης Χρήστος
  • Μολυβιάτης Ευάγγελος
  • Μουτζούρης Ιωάννης
  • Μπαρμπατιώτη Βασιλική
  • Πουλέλλης Χριστόφας
  • Σαλιαμπούκος Γεώργιος
  • Χατζησάββα Μαρία

 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img