Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΤΕΠΗΣ ΧΑΤΖΗΚΑΜΠΑΝΗ: «Τους χειμώνες τους νικούν τα χελιδόνια»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Παρέμβαση» η νέα ποιητική συλλογή της Ντέπης Χατζηκαμπάνη με τίτλο «Τους χειμώνες τους νικούν τα χελιδόνια». Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή γραμμένη σε ελεύθερο και άναρχο στίχο, που αντιπροσωπεύει το φιλελεύθερο πνεύμα της δημιουργού. 

Η υπαινικτική αίσθηση μελαγχολίας και ίσως ζοφερών συναισθημάτων, που διακατέχει τα ποιήματα, διαλύεται από την επικράτηση της αισιόδοξης πλευράς της ζωής, δικαιολογώντας και την επιλογή του τίτλου για «νίκη» της άνοιξης μες τους «χειμώνες». 

«Όσοι τραγούδησαν, κάποια βραδιά σιωπήσανε κι όσοι σιωπήσαν, έγιναν τραγούδια αιώνια με Ασημόπροκες τα θέλω μας τρυπήσανε τα οράματά μας πετσοκόψαν με πριόνια. Όμως, εμείς για πάντα εδώ θα ’μαστε, τους χειμώνες τούς νικούν τα χελιδόνια», γράφει.

Η Ντέπη Χατζηκαμπάνη γεννήθηκε και ζει στην Λέσβο. Από το δημοτικό της άρεσε να παίζει με τις λέξεις και να ζωγραφίζει όνειρα επάνω στα θρανία. Σε ηλικία 18 χρονών αποφάσισαν με τον Φίλιππο Πλιάτσικα να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον κόσμο και να βάψουν ξανά γαλάζια την θάλασσα. Προσπαθούν ακόμη… 

Από κει και πέρα τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει και μελοποιήσει σημαντικοί τραγουδοποιοί, συνθέτες και συγκροτήματα. Έχει τελειώσει διοίκηση επιχειρήσεων αλλά επειδή δεν της αρέσουν ούτε οι διοικήσεις, ούτε οι επιχειρήσεις επέλεξε να αφιερωθεί στην τέχνη. Αγαπάει την ροκ μουσική, τους ροκ ανθρώπους και τα αστέρια. ”Είναι οι άλλοι παράξενοι ή είμαι εγώ;” είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής της. 

spot_img
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθροΣτην Ερεσό ο Παύλος Παυλίδης
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img