Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Η Περιφέρεια στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου Νέων στις Συρακούσες της Ιταλίας θα βρεθεί η Περιφέρεια στο διάστημα 19-24 Μαΐου, συμμετέχοντας στη διοργάνωση με τη Θεατρική Ομάδα του Γυμνασίου Μύρινας, που θα παρουσιάσει την αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη. 

Πρόκειται για μια ιστορική διοργάνωση, που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής καθώς διοργανώνεται από το 1914 από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαίου Δράματος Ιταλίας, ενώ το ειδικό τμήμα που αφορά τους νέους ξεκίνησε από το 1991. Σε αυτό το πλαίσιο δεκάδες θεατρικές ομάδες νέων ανεβάζουν κάθε χρόνο τις παραστάσεις τους στο αρχαίο θέατρο του Palazzolo Acreide, και μαζί με αυτές φέτος θα βρεθεί και η ομάδα της Λήμνου, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, που αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Οικονομικών Αναστασίας Αντωνέλλη.

«Είναι τιμή μας να συμμετέχει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικού Θεάτρου στις Συρακούσες, στηρίζοντας αυτή την αξιόλογη προσπάθεια της θεατρικής ομάδας των μαθητών του Γυμνασίου Μύρινας, μιας και πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι νέοι άνθρωποι των νησιών μας μπορούν να είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του πολιτισμού μας. Μπράβο στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους που επιμένουν ποιοτικά! Μας δίνουν ελπίδα πως τελικά στις καρδιές  των παιδιών μας ακόμα υπάρχει η αιώνια Ελληνική Παιδεία και πολύτιμη κληρονομιά μας… παρά την πλύση εγκεφάλου των τηλεοπτικών εργολάβων της σκουπιδοκουλτούρας!», αναφέρει σε σχετικό της μήνυμα η Αντιπεριφερειάρχης, η οποία ευχαριστεί επίσης τον Πρόεδρο κ. Κατσιγιαννόπουλο και τα μέλη του Συλλόγου “Φίλοι του Παιδικού Παιχνιδιού και Βιβλίου Λήμνου” για την αρωγή και  την άψογη συνεργασία τους για την συμμετοχή, καθώς επίσης και τον Έπαρχο Λήμνου Άγγελο Βλάτα, και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που στήριξαν με την θετική τους ψήφο την πρόταση.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις