Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

«Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος»

Πριν πολλά-πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Drunn, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα.

Η ταινία κινουμένων σχεδίων του βραβευμένου με Όσκαρ Ντον Χολ, του Κάρλος Λόπεζ Εστράδα, του Πολ Μπριγκς και του Τζον Ρίπα έχει την υπογραφή της Disney, στην τρίτη ταινία της εταιρείας με πρωτότυπο χαρακτήρα πριγκίπισσα – την Ράια – μετά από αυτές της Μερίντα, του Brave και τη Μοάνα της ομότιτλης ταινίας. 

Στη μεταγλωττισμένη στα ελληνικά έκδοσή της ακούμε τις φωνές των Αλεξάνδρας Λέρτα, Άντριας Ράπτη, Γιάννου Κοιλάκου, Ίρις Τσιμπρή, Χρήστου Θάνου, Άγγελου Λιάγκου, Δανάης Δημοπούλου, Έλενας Παπαβασιλείου, Αλέξανδρου Βάρθη, Μαρίας Μακρή, Μπρουνό Μαν, Ανδρέα Ρήγα, Χαράς Ζησιμάτου, Μαρίας Πλακίδη, Νίκου Ιωαννίδη, Πάνου Τοψίδη, Λένας Μαραβέα, Νίκου Ιωαννίδη, Ηλέκτρας Λιανού.

Η ταινία προβάλλεται από αύριο Πέμπτη 15/7 έως και την Τετάρτη 21/7, στις 20:30, στον κινηματογράφο ΑΡΙΩΝ.