Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης

Μια συναυλία-αφιέρωμα στην μεγάλη πολιτικό και καλλιτέχνιδα Μελίνα Μερκούρη, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου, παρουσιάζει την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Μια μουσική παράσταση, που έχει δημιουργηθεί με σεβασμό και έμπνευση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της πολιτικού. 

Σε αυτή, η Ρίτα Αντωνοπούλου επιλέγει τραγούδια μεγάλων συνθετών, που έχει σφραγίσει με τον μοναδικό της τρόπο η Μελίνα όλων των Ελλήνων και έχουν συνδεθεί με τους σημαντικούς σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας. Με τη φυσική της θεατρικότητα και τις σπάνιες ερμηνείες της σκιαγραφεί επί σκηνής, την δυναμική αλλά και ταυτόχρονα ευάλωτη φύση της Μελίνας Μερκούρη, δίνοντας νέα ζωή στα τραγούδια που διατηρούν ζωντανή τη μνήμη της.

Η μουσική παράσταση «Θα ζω μες στο τραγούδι» είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή μιας υπερήφανης γυναίκας, που εξάντλησε χωρίς συμβιβασμούς τα όρια της ύπαρξής της. 

-Ενορχήστρωση – κλασική κιθάρα: Μανόλης Ανδρουλιδάκης

-Μπάσο: Σταύρος Καβαλιεράτος

-Ακουστική κιθάρα: Μιχάλης Ατσαλής

Αριθμός θέσεων περιορισμένος. Απαραίτητη η χρήση μάσκας.

Διάθεση αποκομμάτων ελευθέρας εισόδου στα γραφεία της ΕΦΑ Λέσβου, Σαπφούς 22, Μυτιλήνη από τις 30-8-2021 έως τις 3-9-2021.