«Η Τελευταία Μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ στον κινηματογράφο «Αρίων»

Μια ταινία η ιστορία της οποίας διαδραματίζεται στα μέσα του Εκατονταετούς Πολέμου και η οποία πραγματεύεται την καθεστηκυία εξουσία των ανδρών, τις αδυναμίες της δικαιοσύνης και τη δύναμη και το σθένος μιας γυναίκας που είναι πρόθυμη να υπερασπιστεί ολομόναχη την αλήθεια, προβάλλεται από σήμερα στη Μυτιλήνη. «Η Τελευταία Μονομαχία» είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Jean de Carrouges και τον Jacques Le Gris, δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ενώ το σενάριο συνυπογράφει το δίδυμο Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ που συνεργάζονται ξανά μετά το 1997 και το Good Will Hunting, που τους χάρισε τότε και το Όσκαρ σεναρίου. Οι δύο δημοφιλείς ηθοποιοί βρίσκονται και στο καστ, με τον Ντέιμον μάλιστα να υποδύεται τον ρόλο του Jean de Carrouges, που θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον εξαιρετικά ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια Άνταμ Ντράιβερ (Star Wars, Silence, Patterson, Ιστορία Γάμου) στον ρόλο του Jacques Le Gris. Ως Marguerite de Carrouges, τον γυναικείο χαρακτήρα γύρω από τον οποίο στην πραγματικότητα περιστρέφεται η ιστορία, θα δούμε την γνωστή από το τηλεοπτικό Killing Eve Τζόντι Κόμερ.

Η ταινία «Η Τελευταία Μονομαχία» θα προβάλλεται στον κινηματογράφο Αρίων από σήμερα έως και την Τετάρτη 27/10, κάθε βράδυ στις 21:00, ενώ το Σαββατοκύριακο και την Τετάρτη θα υπάρχει και δεύτερη προβολή στις 20:00.