Παρασκευή, 19 Αυγούστου, 2022

«Η Θάλασσα στον Κήπο μας»

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην K-Gold Temporary Gallery, στην Αγία Παρασκευή, η συνάντηση «Η Θάλασσα στον Κήπο μας» με τους συμμετέχοντες του προγράμματος φιλοξενίας «Η Γλώσσα της Θάλασσας»

Πρόκειται για ένα μοναδικό πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών που λαμβάνει χώρα σε ιστιοπλοϊκό, με ερευνητικό θέμα τη σχέση σώματος και θάλασσας, σε μια διαδρομή σε κομβικά σημεία μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Με πρωτοβουλία της K-Gold Temporary Gallery, η Λέσβος εντάχθηκε στο ταξίδι της μεγάλης πλωτής διοργάνωσης, με σκοπό οι διεθνείς καλλιτέχνες του προγράμματος να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο πολιτιστικό πλούτο του νησιού. 

Μετά την ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας «SUMMER BOUQUET», οι επισκέπτες συμμετείχαν στο συμπόσιο που έγινε στην αυλή, όπου απηύθυναν χαιρετισμούς ο καλλιτεχνικός διευθυντής της K-Gold Temporary Gallery Νικόλας Βαμβουκλής, η Ιταλίδα επιμελήτρια του προγράμματος Lucia Longhi και η ιδρύτρια του οργανισμού Saye από την Τουρκία Eda Önsel. 

Ακολούθησαν αναγνώσεις, περφόρμανς και προβολές από τους εικαστικούς Manuel Rossner, Ivy Lee Fiebig (Γερμανία), Mathias Gramoso (Πορτογαλία/Γαλλία), Fatma Belkis, Gülce Oral (Τουρκία) καθώς και από προσκεκλημένους ντόπιους καλλιτέχνες και εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων. Η γιορτή αποτέλεσε αφορμή για μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τη θάλασσα και πώς το υδάτινο στοιχείο συνδέεται με τη νησιωτικότητα, την οικολογία, αλλά και τη ρευστότητα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η K-Gold Temporary Gallery θα ανακοινώσει στο τέλος του καλοκαιριού μια νέα σειρά δράσεων που θα προβάλλουν τη Λέσβο ως ένα διεθνή προορισμό σύγχρονου πολιτιστικού ενδιαφέροντος μέσα από στρατηγικές συνέργειες με σημαντικούς οργανισμούς και δίκτυα της Μεσογείου, ενώ ήδη η τρέχουσα έκθεση «SUMMER BOUQUET» είναι επισκέψιμη έως τις 28 Αυγούστου (Παρασκευή έως Κυριακή, 11:00-14:00 και 19:00-22:00) με ελεύθερη είσοδο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img