Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Η βασιλόπιτά μας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά κόψαμε φέτος την βασιλόπιτα του 2020 στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ. Και ομολογουμένως η φετινή μας συγκέντρωση την Παρασκευή ήταν ξεχωριστή, καθώς είναι η δέκατη πρωτοχρονιάτικη πίτα που κόβουμε, δεδομένου πως τον Ιούνιο συμπληρώνουμε 10 χρόνια όχι απλά παρουσίας στον τοπικό Τύπο, αλλά 10 χρόνια στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης για τη Λέσβο.

Αυτό τόνισε ευλογώντας την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας ο π. Κομνηνός Βράνης, που μας τίμησε φέτος με την παρουσία του. «Όταν μου λένε μια είδηση στο δρόμο φίλοι και γνωστοί τους απαντώ να περιμένουν. Ανοίγω τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ κι αν δω ότι είναι γραμμένη μέσα στην εφημερίδα, τότε είμαι σίγουρος ότι πράγματι είναι είδηση. Αν δεν είναι γραμμένη στην εφημερίδα, απλά προσπερνώ και δεν λαμβάνω υπόψη αυτό που μου λένε άλλοι ως είδηση», είπε ο εφημέριος, συγχαίροντας τον εκδότη και το προσωπικό της εφημερίδας για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία, για την αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και την παρουσίαση όλων των θέσεων, πλευρών και απόψεων.

Μεστός όμως ο λόγος του π. Κομνηνού και για τα θεολογικά θέματα. Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο, τον Έλληνα Επίσκοπο της Καισαρείας που αποδήμησε εις Κύριον σε ηλικία 49 ετών έχοντας δημιουργήσει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, το πτωχοκομείο, τη Βασιλειάδα.

«Ο Άγιος Βασίλειος πήγε κοντά στο Θεό 49 ετών με μαύρη γενειάδα και όχι αυτό που παρουσιάζουν σήμερα, αυτό είναι για να διαφημίζει την Coca-Cola και δεν έχει καμιά σχέση με τον πραγματικό Άγιο», τόνισε ο ιερέας, ευχόμενος σε κάθε πολίτη να πορευτεί και το 2020 σε ανηφόρες και κατηφόρες κρατώντας σφιχτά το χέρι του Χριστού, ο οποίος δίνει δύναμη και θυμίζοντας το λόγο του Αγίου Βασιλείου, για να δεχθεί το θερμό χειροκρότημα όλων μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον πατέρα Κομνηνό για την τιμή που μας έκανε φέτος να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας, το μεγαλύτερο κομμάτι της οποίας ήταν για όλους εσάς τους αναγνώστες μας, που καθημερινά εμπιστεύεστε στα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ την ενημέρωσή σας και αποδεικνύετε πως την ενημέρωση την επιλέγεις εσύ, δεν αφήνεις να σε επιλέξει, όπως εύστοχα υπογράμμισε και ο ιερέας μιλώντας για την ποιότητα του αναγνωστικού μας κοινού.