Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Η βιτρίνα έσπασε, οι δράστες δεν βρέθηκαν

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε καταστηματάρχες της αγοράς η θραύση βιτρίνας καταστήματος στην περιοχή του Αγίου Συμεών και συγκεκριμένα στο κομμωτήριο Goldy hair, από άτομο που μέχρι στιγμής παραμένει ασύλληπτο από την αστυνομία, αν και οι υποψίες και οι μαρτυρίες περιοίκων κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το σπάσιμο της βιτρίνας σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ο άγνωστος δράστης πιθανώς αποπειράθηκε να κλέψει από την επιχείρηση. Ωστόσο από τον θόρυβο που προκάλεσε βγήκε γείτονας στο μπαλκόνι προσπαθώντας να καταλάβει τι συνέβαινε και ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή.

Το κομμωτήριο που άγνωστα άτομα έσπασαν τη βιτρίνα στον Άγιο Συμεών

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου, Χρυσομάλλη Δούκα, ο δράστης δεν πρόλαβε να αφαιρέσει το παραμικρό από την επιχείρηση, ενώ οι ελπίδες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης με κάμερες που διαθέτει η επιχείρηση έπεσαν στο κενό, καθώς το σύστημα ήταν απενεργοποιημένο. 

Η κομμώτρια

Ικανοποιημένη από την ανταπόκριση της αστυνομίας δηλώνει η κομμώτρια Χρυσομάλλη Δούκα

«Δεν έχω παράπονο από την αστυνομία. Κατευθείαν μόλις δήλωσα το πρόβλημα ήρθαν εδώ οι άνθρωποι. Προσπάθησαν να πάρουν αποτυπώματα και έκαναν την έρευνά τους. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους βοηθήσουμε με οπτικό υλικό από την κάμερα, καθώς είχε σταματήσει να καταγράφει και δεν το είχα αντιληφθεί για να την ενεργοποιήσω», μας είπε η κ. Δούκα εκφράζοντας την ανησυχία της για το συμβάν, καθώς όπως είπε: «Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι καταστηματάρχες της περιοχής ανησυχούμε για τα μαγαζιά μας, καθώς κάποιοι γείτονες, όπως μας είπαν, έχουν δει ένα περίεργο άτομο να κυκλοφορεί νυχτερινές ώρες στα στενά και να κοιτάζει στα μαγαζιά και υποθέτουν ότι είναι χρήστης ναρκωτικών. Έχουμε ενημερώσει την αστυνομία από την οποία περιμένουμε εξελίξεις».

Η πέτρα με την οποία έσπασε η βιτρίνα μέσα στο μαγαζί

Στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης στην οδό Ερμού, υπάρχουν πολλά καταστήματα με κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης με κάμερες, μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι απόπειρες κλοπής και οι δολιοφθορές να σπανίζουν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, όπου κατά καιρούς διάφοροι επαγγελματίες, με πιο γνωστά τα περιστατικά προ ετών στην οδό Αλκαίου, να διαμαρτύρονται για τέτοια συμβάντα. 

Το πρόβλημα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου είναι και ο μειωμένος φωτισμός σε σχέση με την Ερμού, όπου το φως είναι άπλετο. Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της Αλκαίου που προαναφέραμε, καθώς λόγω αυτών των συμβάντων στο παρελθόν οι καταστηματάρχες κατάφεραν τότε να πείσουν την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που προχώρησε σε φωτισμό στο δρόμο με παραδοσιακά φωτιστικά σώματα.

Σε σχέση τώρα με την παρουσία της αστυνομίας, η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος για τον έλεγχο της αγοράς, οι αστυνομικοί όμως συνήθως κινούνται επί της οδού Ερμού όπου σταματούν κάνοντας μπλόκα και ελέγχοντας διερχόμενους πολίτες και μόνο αν δουν κάτι περίεργο κινούνται μέσα στα στενά.

Από τους ελέγχους της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης κατά μήκος της Ερμού

Η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης ειδικά μετά την αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησε η τοπική ηγεσία της αστυνομίας  τους προηγούμενους μήνες είναι ένα “αποδοτικό εργαλείο” για την εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, καθώς οι αστυνομικοί κινούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και την ημέρα σε κομβικά σημεία, κάνοντας μπλόκα και περιμένοντας σε άλλες περιπτώσεις αθέατοι σε περιοχές, όπου καταγράφουν τις κινήσεις. Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες μας από τους ελέγχους που κάνουν οι αστυνομικοί στην οδό Ερμού, ενώ με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και μία φωτογραφία από χθεσινό έλεγχο, ο οποίος έγινε επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου προς έκπληξη των διερχόμενων πολιτών και οδηγών των αυτοκινήτων, οι αστυνομικοί για να προλάβουν τον ύποπτο μπήκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας καταφέρνοντας να τον σταματήσουν πριν φύγει και να τον ελέγξουν. 

Από χθεσινό έλεγχο ύποπτου ατόμου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου από την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης

Σημειώνουμε το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς ο ύποπτος που ελέγχθηκε χθες το πρωί από τους αστυνομικούς είχε τα χαρακτηριστικά του δράστη που περιγράφουν οι περίοικοι στην περιοχή του Αγίου Συμεών ότι το τελευταίο διάστημα κινείται ύποπτα, εκτιμώντας ότι πρόκειται για άτομο που έχει σχέση με τα ναρκωτικά.