Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Ημέρα Υιοθεσίας για τα αδέσποτα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά αδέσποτα ζωάκια είχαν οι κάτοικοι της Λέσβου, στην Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων που διοργάνωσε το φιλοζωικό σωματείο «Κιβωτός» προχθές στη μαρίνα Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι κάθε ηλικίας, μόνοι τους, ως ζευγάρια, οικογένειες, με ή χωρίς παιδιά, ήρθαν σε αυτή τη «γιορτή» που διήρκεσε από τις 10 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι. Εκεί ήρθαν σε επαφή με τα ζωάκια, τα οποία μάλιστα μπορούσαν να υιοθετήσουν αυτοστιγμεί! 

Για την ακρίβεια, κατά την Ημέρα Υιοθεσίας όσοι το επιθυμούσαν είχαν τη δυνατότητα να παραλάβουν το συμπαθές γι’ αυτούς ζωάκι για μια δοκιμαστική υιοθεσία 7-10 ημερών, εφόσον ήταν ενήλικοι και είχαν μαζί τους ταυτότητα. Η δοκιμαστική υιοθεσία δίνει χρόνο στους νέους ιδιοκτήτες ώστε να αποφασίσουν αν η οικογένειά τους θα αποκτήσει ένα νέο, τετράποδο μέλος. Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι, κατά την παραλαβή, το ζωάκι ήταν ήδη εμβολιασμένο και αποπαρασιτωμένο από την «Κιβωτό».

Όπως μας είπε ο Αντιπρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κουζινόγλου «η Κιβωτός έχει  καθιερώσει την Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων, η οποία γίνεται 3-4 φορές κάθε χρόνο. Ο κόσμος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τέτοιες εκδηλώσεις, συνήθως μάλιστα υιοθετούνται μια τέτοια ημέρα περίπου 10 αδέσποτα. Είναι σημαντικό γιατί έτσι οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τα ζώα, ευαισθητοποιούνται, και πολλές φορές θέλουν να προχωρήσουν άμεσα στην υιοθεσία ενός ζώου». 

- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img