Ημερολόγια μαθητών

Ημερολόγιο με θέμα «Βουτιά στα μυστικά του ζωικού βασιλείου» εξέδωσε το 15ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης για το 2024. Πρόκειται για μία ατζέντα-ημερολόγιο, που εκδόθηκε σε συνεργασία του Σχολείου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και στηρίχθηκε καταρχήν στην ιδέα το περιεχόμενο να είναι ελκυστικό και ενδιαφέρον τόσο για τους μαθητές, όσο και για τους γονείς. 

Επιλέχθηκαν 12 πλάσματα του ζωικού βασιλείου που τα γνωρίζουν όλοι, αλλά αγνοούν κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες ή ικανότητές τους. Στις ιδιότητες αυτές, καθώς και σε ιστορικές ή μυθολογικές αναφορές ή πλάνες που επικρατούν για καθένα από αυτά τα 12 πλάσματα, είναι εστιασμένο το περιεχόμενο του ημερολογίου. Ειδικότερα γίνεται αναφορά σε 4 πτηνά (αετός, πελαργός, χελιδόνι, δρυοκολάπτης), 1 έντομο (τζίτζικας) και άλλα 6 ζώα (σκαντζόχοιρος, καμήλα, στρουθοκάμηλος, καγκουρό, κοάλα, λάμα). Η παρουσίαση ολοκληρώνεται με το πιο έξυπνο από τα μαλάκια, το χταπόδι. 

Η επιλογή των 12 έμβιων όντων, που φιλοξενούνται δεν έγινε τυχαία, αλλά με στόχο να υπάρχει α) γεωγραφική διασπορά (Αυστραλία-καγκουρό, κοάλα), (Λατινική Αμερική-λάμα), (Αφρική & Ασία-καμήλα, στρουθοκάμηλος) β) μυθολογικές αναφορές (τζιτζίκι, πελαργός, χελιδόνι) γ) άλλες ιδιότητες που εντυπωσιάζουν (αετός, στρουθοκάμηλος). Ελπίζουμε μέσω του ημερολογίου αυτού να δοθεί το έναυσμα σε μαθητές και ενήλικες αναγνώστες να εντρυφήσουν και σε άλλα πλάσματα του ζωικού βασιλείου και να ερευνήσουν τη ζωή και την ιστορία τους. Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ημερολόγιο, μπορούν να επικοινωνήσουν με τις: Χριστίνα Βογιάννη, τηλ. 6944942269 και Μαρία Τουμάνη, τηλ. 6936494574.

 

Και στο 4ο Γυμνάσιο

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκδόθηκαν από το Σύλλογο Γονέων του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης τετράδια – ημερολόγια για το έτος 2024. Τα τετράδια είναι εικονογραφημένα με ζωγραφιές μαθητών του σχολείου που έγιναν στο μάθημα των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της κ. Καραγκίκα. Τα τετράδια πωλούνται 2,5€ το ένα στο γραφείο του Σχολείου και από μέλη του Συλλόγου Γονέων.