Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Και απαλλαγή και πειθαρχικό για τον προϊστάμενο

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Ο προϊστάμενος παραπέμπεται στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο για την διερεύνηση της εικασίας υπέρβασης εξουσίας και επίδειξης ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας
  • Ποινή στέρησης ενός ημερομισθίου στη μία από τις δύο υπαλλήλους, που τον κατήγγειλαν, για ανάρμοστη συμπεριφορά στην προϊσταμένη της

Απαλλαγμένος από την παρενόχληση με ροζ αποχρώσεις σε βάρος των δυο γυναικών υπαλλήλων του Δήμου που τον κατήγγειλαν τον Οκτώβριο, ο άτυπος προϊστάμενος της υπηρεσίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το σκέλος της αυστηρής μέχρι και αυταρχικής συμπεριφοράς που τον κατήγγειλαν οι δύο γυναίκες και όπως έγραψαν τα «Νέα της Λέσβου» από το φύλλο τους στις 13 Δεκεμβρίου, επιβεβαιώθηκε από μάρτυρες που κατέθεσαν στην υπόθεση.   

Αυτό σημαίνει ότι η έρευνα συνεχίζεται σε επόμενο στάδιο και αυτή η εξέλιξη διαψεύδει όσους ήθελαν το Δήμο να βιάζεται να κλείσει την υπόθεση. Κι αυτό καθώς από όλη τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί μέχρι τώρα, το πλήθος των μαρτύρων που κλήθηκαν για καταθέσεις, τη διευθύντρια στην οποία ανατέθηκε η Προκαταρκτική Έρευνα η οποία είναι από τα υπηρεσιακά στελέχη που «δεν χαρίζονται» σε κανέναν, όλα αυτά αν μη τι άλλο δείχνουν ότι η Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης και ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Κουντουρέλλης που χειρίζεται το όλο θέμα, εξαντλούν τα περιθώρια για τον εντοπισμό και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές υπάρχουν. 

Οι δυο καταγγέλλουσες έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα αποτελέσματα της Προκαταρκτικής Έρευνας από την οποία επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ των Νέων της Λέσβου ότι ο προϊστάμενος «βγαίνει λάδι» λόγω έλλειψης στοιχείων για την υπόθεση της παρενόχλησης με ροζ αποχρώσεις σε βάρος τους, καθώς δεν προέκυψαν μαρτυρίες που να τον καίνε. Ωστόσο, όπως είχαμε γράψει στο ρεπορτάζ μας, υπήρξαν μαρτυρίες που μιλούσαν για αυστηρή έως και αυταρχική συμπεριφορά. Σε αυτό το σημείο ο Δήμος φαίνεται ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς ενώ θα μπορούσε να κλείσει την υπόθεση με επίπληξη ή με την επιβολή μιας ποινής στέρησης μισθού από λίγες ημέρες μέχρι ένα μήνα, δεν βιάζεται. Αντιθέτως προχωρά την υπόθεση σε επόμενο στάδιο παραπέμποντας τον προϊστάμενο στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου θα κληθεί να απολογηθεί. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο καλείται να διερευνήσει την εικασία της υπέρβασης εξουσίας από πλευράς του και επίδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός υπηρεσίας στις δύο γυναίκες.

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό να σημειώσουμε ότι συμμετέχουν ένας δικαστικός, δυο διορισμένοι διευθυντές και δύο μέλη. Ουσιαστικά οι χειρισμοί από πλευράς Δήμου γίνονται από τον Γενικό Γραμματέα Ηρακλή Κουντουρέλλη, ο οποίος είναι και άριστος γνώστης των διατάξεων που διέπουν την λειτουργία των Δήμων σε αυτά τα θέματα, καθώς και ένα πρόσωπο ευρύτατης αποδοχής στο προσωπικό του Δήμου και όχι μόνο, μια και είναι πάντα προσεκτικός στις κινήσεις του και δεν εκτίθεται.

Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τη μακρά διαδρομή που ακολούθησε η όλη υπόθεση με την Προκαταρκτική Έρευνα, η οποία υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να κλείσει το πολύ σε ένα μήνα. Ωστόσο έχουν συμπληρωθεί 2,5 μήνες και έπεται συνέχεια! 

 

Αντικαταστάθηκε από τη θέση του

 Σημειωτέον ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στην αντικατάσταση του προϊσταμένου από τη θέση του στην οποία ούτως ή άλλως υπηρετούσε άτυπα και έχει αξιοποιηθεί άλλος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας στο πόστο του, ενώ ο ίδιος έχει επανέλθει στα καθήκοντα που είχε προηγουμένως.  Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώην προϊστάμενος έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγορικό γραφείο της Μυτιλήνης ετοιμάζοντας μηνύσεις. Ωστόσο και οι δύο γυναίκες υπάλληλοι δεν φαίνεται να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια και υπ’ αυτή την έννοια θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό το σκέλος του «bullying με ροζ αποχρώσεις», που κατέπεσε σε υπηρεσιακό πειθαρχικό επίπεδο, να απασχολήσει στο μέλλον και τις δικαστικές αίθουσες μετά από πιθανή προσφυγή των γυναικών.  

Από την άλλη πλευρά αναμένεται και ο προϊστάμενος να προσφύγει εναντίον τους με το αιτιολογικό της ψευδούς καταγγελίας και όχι μόνο, καθώς ήδη γνωστό δικηγορικό γραφείο της Μυτιλήνης έχει ζητήσει και λάβει τα δημοσιεύματα των Νέων της Λέσβου με το αιτιολογικό της χρήσης τους στη δικαιοσύνη.  

 

Οι δύο γυναίκες

Οι  δύο γυναίκες που έχουν επανέλθει στα καθήκοντά τους αλλά υπηρετούν σε άλλον τομέα από αυτόν που υπηρετεί ο «αντίδικος», φαίνονται έτοιμες να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους σε ό,τι αφορά το εργασιακό επίπεδο. Η μία δηλώνει ικανοποιημένη και θέλει να παραμείνει στα νέα της καθήκοντα, όπου τη μετακίνησαν μακριά από τον τομέα που υπηρετούσε ο προϊστάμενος που κατήγγειλε, ενώ η άλλη έχει δηλώσει ότι θέλει να επιστρέψει στο προηγούμενο πόστο της.

Σημειωτέον ότι σε βάρος της πρώτης από τις καταγγέλλουσες επιβάλλεται πειθαρχική ποινή στέρησης ενός ημερομισθίου. Η ποινή αυτή της επιβλήθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά στην προϊσταμένη της, καθώς φέρεται (και το παραδέχεται και η ίδια) να αντέδρασε έντονα όταν η προϊσταμένη της τον περασμένο Οκτώβριο της επέδωσε το έγγραφο της μετακίνησής της σε άλλο πόστο μετά την καταγγελία τους. 

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η υπόθεση που προηγήθηκε των καταγγελιών τους, αν όχι και τις τροφοδότησε, ρίχνοντας την τελευταία σταγόνα στο ποτήρι των σχέσεων των δύο πλευρών που ξεχείλισε (και συγκεκριμένα η κόντρα με τον προϊστάμενο το προηγούμενο βράδυ της καταγγελίας του από τις δύο γυναίκες, με τη μία εξ αυτών γιατί δεν είχε προωθήσει για άδειασμα έναν κάδο στην περιοχή της Ακαδημίας και είχε κληθεί προς τούτο για απολογία, καθώς είχε διαταχθεί από το Δήμο ξεχωριστή Προκαταρκτική Έρευνα), τελικά τέθηκε στο αρχείο.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img