Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

«Και πρόσληψη υιού στην Πολεοδομία»

Νέα πυρά κατά της Δήμητρας Αλεξανδρή αλλά και του Προέδρου της ΔΕΔΑΠΑΛ, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Κατζανός, σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ο εν αργία Δημοτικός Σύμβουλος επιμένει ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, χωρίς καμία σύμβαση εργασίας μόνο με την υπόσχεση ότι θα προσληφθούν στο μέλλον μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ.

«Δυστυχώς για την Αντιδήμαρχο η αλήθεια “δεν σκεπάζεται”. Πάνω  από 10 εργαζόμενοι παρέχουν υπηρεσίες στην καθαριότητα χωρίς καμία σχέση εργασίας», υποστηρίζει ο Γ. Κατζανός, τονίζοντας μάλιστα ότι πρόσφατα έγινε έλεγχος που διαπίστωσε τα καταγγελλόμενα. «Ταυτόχρονα η κ. Αλεξανδρή ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ συμμετείχε ψηφίζοντας θετικά για την πρόσληψη 65 εργαζομένων από τον Ιούλιο 2021 έως τον Οκτώβριο 2021 με πλήρη αδιαφάνεια και μόνο ρουσφετολογικά. Μήπως γνωρίζετε πού εργάζονται οι 30 από τους 65 εργαζόμενους (τους προσλάβατε ως διοικητικούς υπαλλήλους υποτίθεται για τις ανάγκες της καθαριότητας); Εμείς οφείλουμε όμως να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας και να τους πούμε την αλήθεια. Εδώ και δύο χρόνια παρέχουν την εργασία τους σε διάφορες διοικητικές υπηρεσίες (παράνομα) μέσω της ΔΕΔΑΠΑΛ: δύο  υπάλληλοι στο  γραφείο Δημάρχου, μια υπάλληλος στο γραφείο του κ. Κατσαβέλλη, δύο  υπάλληλοι  στο  γραφείο του κ. Τζιμή, μια υπάλληλος στο  γραφείο του Γενικού Γραμματέα, επτά υπάλληλοι στη Δ/νση Οικονομικών, έξι υπάλληλοι στη Δ/νση Διοικητικού, ένας υπάλληλος στη  Δ/νση Περιβάλλοντος, ένας υπάλληλος στη Δ/νση Πολιτισμού, δύο υπάλληλοι στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, δύο υπάλληλοι στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ένας υπάλληλος στο Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού (στο γήπεδο), ένας υπάλληλος στο κλειστό γήπεδο στη Νεάπολη, ένας υπάλληλος στη  βιβλιοθήκη του Δήμου Μυτιλήνης, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που δεν κατάφεραν να εκλεγούν και φυσικά υπάρχει και η πρόσφατη πρόσληψη στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του γιου του Αντιδημάρχου κ. Δαγκλή που είναι υπεύθυνος σε αυτήν», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρώην Αντιδήμαρχος.

«Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, κ. Αλεξανδρή, έπρεπε να εργάζονται στη Δ/νση Καθαριότητας  και Ανακύκλωσης, καθώς πληρώνονται με χρήματα ανταποδοτικών τελών που καταβάλλουν οι συμπολίτες μας και που οφείλατε να τα προστατεύετε και να τα διαχειριστείτε για την καθαριότητα της πόλης μας και όλων των Δημοτικών Ενοτήτων και κοινοτήτων του Δήμου μας. Αντίθετα τα σπαταλάτε για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις ημετέρων και συγγενών της Δημοτικής Αρχής, των Αντιδημάρχων και λοιπών προσώπων για μελλοντική ψηφοθηρία. Επίσης, η σημασία και η αξία που δίνεται στους εργαζομένους είναι επιφανειακή και χωρίς ουσία. Είμαστε στο τέλος του μηνός Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει Τεχνικός Ασφαλείας για το τρέχον έτος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσία καθαριότητας».

Και ο Γ. Κατζανός κλείνει την ανακοίνωσή του με αιχμές και κατά του Π. Κατσαβέλλη: «Σε όλο αυτό  το πλαίσιο λειτουργίας της ΔΕΔΑΠΑΛ μεγάλη ευθύνη έχει ο Πρόεδρός της και Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Κατσαβέλλης, όπου σήμερα διαπιστώνονται οικονομικές εκκρεμότητες εκ μέρους του Δήμου στη ΔΕΔΑΠΑΛ. Τα οικονομικά αδιέξοδα είναι τόσο μεγάλα που πρόσφατα με εισήγηση του κ. Κατσαβέλλη, οικονομική επιχορήγηση που προοριζόταν για δράση της αντιμετώπισης της πανδημίας του covid-19 θα χρησιμοποιηθεί από το Δήμο για κάλυψη οικονομικών εκκρεμοτήτων προς τη ΔΕΔΑΠΑΛ, αποδεικνύοντας ότι η Δημοτική Αρχή επί της ουσίας δεν ενδιαφέρεται να συνδράμει για την αντιμετώπιση ενός κορυφαίου θέματος υγείας, όπως είναι η πανδημία».