Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Καλά Χριστούγεννα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Κάθε τέτοια μέρα έχω μια αίσθηση πληθωρική και λαμπερή! Η πολυτέλεια ξεχειλίζει μέσα στην καρδιά μου! Λάμψη και γοητεία, χαρά και ευχές! Ενέργεια!

Το παιδικό κατάλοιπο με τα όνειρα και τα λαμπιόνια δεν λέει να φύγει. Ευτυχώς…!

 

Τα Χριστούγεννα κάνουμε τα καλύτερα

Πάρτε αμπάριζα και βγείτε πανηγυρικά!

Εδώ σ’ αυτή τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου η συσσωρευμένη ενέργεια  μας οδηγεί να απολαύσουμε τα μέγιστα. Κάνουμε αποχή σε όλα τα δυσάρεστα και μίζερα και αφιερωνόμαστε σε ό,τι καλύτερο. Με υγεία!

Προσωπικά δίνω έμφαση στην πολυτέλεια που προκαλείται από την κομψότητα, την κουλτούρα και την απλότητα. Δημιουργώ στιλ με τη λεπτομέρεια ακόμα και από το τίποτα.

Δώστε αγάπη και χαρά Θα ανταμειφθείτε!

Τα Χριστούγεννα οφείλουν να μας δώσουν ό,τι καλυτερο!

 

Επιδιώκω μια ξεχωριστή νότα αυτές τις μέρες

Κάνω μια αναδρομή, ξεφυλλίζω τα παλιά τετράδια. Στο νησί μου, οι νοικοκυρές φτιάχνουν μοναδικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά.

Παρέλαση από μελομακάρονα, τα αγαπημένα μου φοινίκια, κουραμπιέδες, δίπλες. Σελινάτα, φρικασέ, γεμιστά αρνιά και κατσίκια.

Φέτος τα καλύτερα φοινίκια μού τα έφερε η Μένη. Από την εποχή της μαμάς είχα να φάω τέτοια νοσταλγικά φοινίκια.

Ήρθαν μέσα σε τενεκεδένιο κουτί με τα αγιοβασιλάκια απ’ έξω. Με φροντίδα, αγάπη και περίσσιο μέλωμα. ΣΑΝ ΤΙΣ ΕΓΚΑΡΔΙΕΣ ΕΥΧΕΣ.

Λατρεύω τα παραμύθια των ημερών που ποζάρουν αριστοτεχνικά, ανάμεσα στο Messiah του Hendel και στις glam παραστάσεις των Ballet Theaters, στις λαμπερές πρωτεύουσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Λατρεύω τα θεατρικά του Βενετσιάνου κωμωδιογράφου Κάρλο Γκολντόνι, τις ταινίες με τα γλυκερά συναισθηματικά αγαπησιάρικα μηνύματα με τις gigle belle νεράιδες.

Γίνομαι ξανά παιδί.


 

Πουτίγκα φλαμπέ

Η πουτίγκα των Χριστουγέννων τρώγεται καθ’ όλη την διάρκεια των γιορτών. Οπότε μην διστάσετε να τη φτιάξετε.

Τη λάτρεψα από τα νόστιμα Χριστούγεννα της νιότης μου στην Μελβούρνη, την έφτιαξα σε άπειρες παραλλαγές και οικειοποιούμαι αυτή τη συνταγή σαν “αυθεντική anglo-saxon απόγονος”.

Τη φλαμπάρω πάντα για να ξορκίσω το κακό.

Η φλόγα παίρνει όλα τα κακά μακριά και μένει μόνο η χαρά και η ευτυχία.

Καλά Χριστούγεννα!

 

Υλικά

  • 150 γρ. σταφίδες, μαύρες
  • 150 γρ. σταφίδες, ξανθές
  • 100 γρ. σταφίδες ξανθές με κουκούτσι
  • 150 γρ. χουρμάδες χοντροκομμένοι
  • 5-6 ξερά σύκα
  • 50 γρ. ολόκληρα κεράσια γλασέ
  • 100 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ασπρισμένα
  • 200 γρ. κόντιτα
  • 170 ml κονιάκ
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 150 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
  • 1/4 μοσχοκάρυδο
  • 1/4 μπαχάρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 1 μήλο πράσινο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1-2 σφηνάκια κονιάκ, για φλαμπέ

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε όλα τα αποξηραμένα και λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράζει σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μια φόρμα (20 εκ. στρογγυλή με τρύπα) για πουτίγκα χωρητικότητας 1,7 lt της οποίας δεν ξεχνάμε να βουτυρώσουμε και το καπάκι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα φρούτων και ανακατεύουμε άλλο λίγο μέχρι να πάνε παντού τα φρούτα. Προσθέτουμε το κονιάκ. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζουμε το μείγμα να πάει ομοιόμορφα παντού και τοποθετούμε το καπάκι.
  • Τοποθετούμε τη φόρμα στην κατσαρόλα με το καυτό νερό και προσέχουμε πάντα το νερό να είναι μέχρι τη μέση της φόρμας, ελέγχουμε συχνά να δούμε αν το νερό έχει εξατμιστεί.
  • Σε αυτή την περίπτωση προσθέτουμε πάλι νερό μέχρι την μέση.
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα για 4 ώρες.
  • Μετά τις 4 ώρες αφαιρούμε προσεκτικά τη φόρμα από την κατσαρόλα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. (Μπορούμε να το προετοιμάσουμε μέρες πριν και να το αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να το χρειαστούμε)
  • Πριν σερβίρουμε βράζουμε άλλες 3 ώρες. Αφαιρούμε με προσοχή τη φόρμα από την κατσαρόλα, βγάζουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.

Για το φλαμπέ

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 σφηνάκι κονιάκ και τη στιγμή που είναι ζεστό αλλά δεν έχει βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και με ένα σπίρτο ανάβουμε το κονιάκ.
  • Περιχύνουμε την πουτίγκα με το φλεγόμενο κονιάκ.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img