Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

«Κάλεσμα Μνήμης» στην Ανεμότια

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

«Κάλεσμα Μνήμης» στο παρόν είναι το θέμα της φετινής, 6ης κατά σειρά, Γιορτής Αμπελουργίας που διοργανώνει στην Ανεμότια από τις 19 έως και τις 21 Αυγούστου ο Σύλλογος Αμπελουργών του χωριού, «Ο Κάμπος». Για ακόμη μια φορά καλεί κατοίκους και επισκέπτες της Λέσβου στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο Φεστιβάλ της αμπελουργίας, επιχειρώντας να «δονήσει» τη συλλογική μας μνήμη, μέσα από τις δράσεις του.

Παρουσιάσεις, βιωματικά εργαστήρια, η Οικογιορτή Λέσβου, λαογραφικές εκθέσεις, γευσιγνωσίες κρασιών, υπαίθρια αγορά, αγώνες ορεινού τρεξίματος, περιηγήσεις, θέατρο, χορός και μουσική, θα είναι η αφορμή για να συναντηθούμε και να θυμηθούμε… ώστε η μνήμη μας να συντονιστεί στις ανάγκες των καιρών μας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • 19/08 – «Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό»

Θεατρική παράσταση σε κείμενο του Χιλιανού συγγραφέα, σκηνοθέτη, δημοσιογράφου και πολιτικού ακτιβιστή Λούις Σεπούλβεδα, σε σκηνοθεσία και διασκευή του Κώστα Γάκη (Βραβείο Δημήτρης Χορν), μέσω της οποίας προβάλλεται ο αγώνας των Mapuche (ιθαγενών της Νότιας Χιλής), οι οποίοι εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους. 

  • 20/08 – «Πάντα θα πονάει η θύμησή της…» 

Μουσικοχορευτική παράσταση που θα μας οδηγήσει σε μία διαδρομή πίσω στο χρόνο, στις πατρίδες που δεν χάθηκαν γιατί δεν λησμονήθηκαν, μέσα από ήχους, τραγούδια και χορούς από τη Μικρά Ασία, 100 χρόνια μετά την καταστροφή της Σμύρνης, με τη Βασιλική Παπαγεωργίου και το συγκρότημά της, καθώς και τον Χορευτικό Όμιλο Μυτιλήνης «Οι Αιολείς» με χοροδιδάσκαλο τον Αργύρη Χατζημαλή.

  • 21/08 – Συναυλία με τον Νίκο Ζιώγαλα

Ο Νίκος Ζιώγαλας δεν χρειάζεται συστάσεις, τα τραγούδια του δεν έχουν πάψει στιγμή να μας συντροφεύουν από το ραδιόφωνο ή στις παρέες, αφού ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει γράψει επιτυχίες που έχουν αποδειχθεί διαχρονικές!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του τριήμερου Φεστιβάλ Αμπελουργίας, θα δημοσιευτεί το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Την «6η Γιορτή Αμπελουργίας 2022» υποστηρίζουν η Κοινότητα Ανεμότιας, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ανεμότιας, ο Εκπολιτιστικός Γυμναστικός Σύλλογος Ατρόμητος Ανεμότιας, η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Ηφαίστειο Ανεμότιας Λέσβου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σκαλοχωρίου ο ΔΡΥΣ, η Αλληλεγγύη Λέσβου και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λέσβος Χωρίς Πλαστικά. 

Χορηγός Επικοινωνίας: Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής – ΟΛΣΑ.

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img