Καλύτερο βιβλιοπωλείο το “Book and art”

Το βραβείο του καλύτερου ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου για το 2017 απένειμαν τα Public στο βιβλιοπωλείο “Book and Art” της Μυτιλήνης, σε μια λαμπερή εκδήλωση που οργανώθηκε  το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο θέατρο “Παλλάς” στην Αθήνα. Η επίμονη Βάλια Μπαρμπατιώτη, ιδιοκτήτρια του μικρού βιβλιοπωλείου της Μυτιλήνης, απέδειξε πως η αγάπη της για το βιβλίο, σε συνδυασμό με τη δημιουργικότητα και το μεράκι μπορούν να κάνουν θαύματα.

Το “παρών” στην εκδήλωση  έδωσαν αναγνώστες, συγγραφείς, παράγοντες του εκδοτικού χώρου, προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό χώρο, δημοσιογράφοι κ.ά.  Το Book and Art ψηφίσθηκε από τους φίλους του βιβλίου ως το καλύτερο βιβλιοπωλείο της χρονιάς, ανάμεσα στα βιβλιοπωλεία της χώρας και πήρε το βραβείο στην ειδική κατηγορία “ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορία αυτή εντάχθηκε για πρώτη χρονιά φέτος στο διαγωνισμό  βιβλίου Public, με σκοπό να στηριχθούν τα μικρά βιβλιοπωλεία που προάγουν και στηρίζουν το βιβλίο.

Η φετινή βράβευση έχει ξεχωριστή σημασία για το βιβλιοπωλείο της Μυτιλήνης που κατάφερε όχι μόνο να σταθεί όρθιο απέναντι στον ανταγωνισμό, αλλά και κερδίσει την αναγνώριση και το σεβασμό για το έργο που παράγει, στηρίζοντας το βιβλίο, την τέχνη και τον πολιτισμό, από την μεγάλη αλυσίδα Public, κατάστημα της οποίας λειτουργεί… μια ανάσα από το μικρό βιβλιοπωλείο της οδού Κομνηνάκη.

Η συμμετοχή φέτος στην τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση των βραβείων “βιβλίο Public” ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε σε δυο φάσεις. Συνολικά συμμετείχαν 160 εκδοτικοί οίκοι, 1.300 συγγραφείς και 2.200 τίτλοι βιβλίων, ενώ χιλιάδες αναγνώστες βράβευσαν και ανέδειξαν τα αγαπημένα τους βιβλία με περισσότερες από 250.000 ψήφους.