Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

1.755 οι Τούρκοι του τριημέρου -καλύτερος του 2019 ο φετινός Μάιος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Καλύτερος είναι ο φετινός Μάιος για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών από τον Μάιο του 2019, καθώς μέχρι τώρα από την Πρωτομαγιά έχουν φτάσει στη Λέσβο 2.800 Τούρκοι και έχουμε ακόμα μιάμιση εβδομάδα για να βγει ο μήνας και μπροστά μας και ένα Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο αναμένονται νέες αφίξεις.

Είναι δεδομένο ότι ενώ ο φετινός Μάιος κινείται κατά πολύ πάνω από τα επίπεδα του Μαΐου του 2019, το θέμα ωστόσο είναι αν τις επόμενες μέρες που απομένουν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και τα επίπεδα παλαιότερων ετών, καθώς για παράδειγμα, το Μάιο του 2017 είχαν έρθει στη Λέσβο 3.601 Τούρκοι τουρίστες και το Μάιο του 2015 είχαμε 4.155 Τούρκους.

Με τους παραπάνω αριθμούς ο Μάιος του 2019 με μόλις 1.166 αφίξεις δεν ήταν ο καλύτερος Μάιος παρότι η χρονιά του 2019 για τη χώρα μας θεωρείται σημείο αναφοράς, καθώς ήταν από τις καλύτερες τουριστικά στην προ κορονοϊού εποχή.

Το ενισχυμένο ρεύμα από τη γειτονική Τουρκία είναι δεδομένο και φαίνεται ότι η φετινή χρονιά, όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, θα κλείσει ως μία από τις καλύτερες σε αφίξεις Τούρκων επισκεπτών, ενώ τα καλύτερα αναμένονται τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, που θα έχουμε – όπως εκτιμάται – ακόμα πιο μαζική προσέλευση επισκεπτών από απέναντι.

Δύο διαφορετικά γκρουπ με δύο ξεναγούς γέμισαν την πλατεία του ναού

Οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το τριήμερο από την Παρασκευή 19 Μαΐου έως την Κυριακή 21 Μαΐου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας, στη Λέσβο βρέθηκαν 1.755 Τούρκοι, οι οποίοι πλημμύρισαν τους δρόμους της Μυτιλήνης επισκεπτόμενοι σε γκρουπ αλλά και μεμονωμένα τα αξιοθέατα. Άλλοι μετέβησαν στις τουριστικές περιοχές του νησιού μας και γενικότερα η παρουσία τους ήταν έντονη σε όλους τους δρόμους της Μυτιλήνης και τις τρεις ημέρες, καθώς έβλεπε κανείς ανθρώπους να περιηγούνται, να κοιτούν τις βιτρίνες, να κάθονται στις καφετέριες και να μιλούν την τουρκική γλώσσα.  

Εδώ να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους Τούρκους τουρίστες που έρχονται στη Λέσβο επιλέγουν ξενοδοχεία με τις καλύτερες υπηρεσίες για την διαμονή τους, ενώ κινούνται με δικά τους αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα που νοικιάζουν. Πρόκειται για Τούρκους υψηλών εισοδημάτων, οι οποίοι πληρώνουν καλά και στα καταλύματα και στην εστίαση και όπου αλλού κινηθούν, ενώ φεύγοντας για την Τουρκία προμηθεύονται τοπικά προϊόντα, κυρίως όμως δείχνουν ενδιαφέρουν στα καλλυντικά και γενικότερα στα προϊόντα των ευρωπαϊκών οίκων και τις γνωστές αθλητικές μάρκες.

Από τα αξιοθέατα που επισκέπτονται σε σταθερή βάση τα γκρουπ των Τούρκων τουριστών κάνοντας ξενάγηση είναι η αγορά της Μυτιλήνης και τα οθωμανικά μνημεία, όπως το Γενί Τζαμί και το Τσαρσί Χαμάμ στην ίδια περιοχή, αλλά και χριστιανικά μνημεία, όπως ο Ναός του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης στον οποίο συρρέουν μαζικά και ενημερώνονται από τους ξεναγούς για την ιστορία και την ανέγερσή του. Ξεχωριστή περιοχή που επιλέγουν είναι και η Επάνω Σκάλα όπου ξεναγούνται στους αρχαιολογικούς χώρους και στο κάστρο, όπως και στο άγαλμα της μικρασιάτισσας μάνας, ενισχύοντας και τις επιχειρήσεις εστίασης και καφέ της περιοχής.

- Advertisement -

More articles

spot_img