Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

“Κάρβουνο” 4 στρέμματα

Μία ακόμη φωτιά στον Γαϊδαρανήφορο, στις παρυφές της πόλης, λίγα μέτρα πριν από το σημείο όπου είχε ξεσπάσει η πυρκαγιά τον Ιούλιο από την έκρηξη σε μετασχηματιστή, εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αιτία ήταν η εκτέλεση επικίνδυνων αγροτικών εργασιών. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε αμέσως για το συμβάν, πριν πάρει διαστάσεις, και πρόλαβε να περικυκλώσει τις φλόγες, οι οποίες έκαψαν περίπου 4 στρέμματα με αγριοελιές και χόρτα.

Φλόγες δεξιά και αριστερά του δρόμου στα ξερά χόρτα

Ο κίνδυνος για επέκταση ήταν ορατός, αφού η φωτιά ξεκίνησε σε κτήμα από την κάτω πλευρά του δρόμου και από τα ξερά χόρτα στο πρανές “πέρασε” απέναντι μέσα σε λίγα λεπτά. Τρία οχήματα της Π.Υ. Μυτιλήνης με έξι άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή, Παναγιώτη Κυπριωτέλλη, έστησαν την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ παράλληλα κλήθηκε η Αστυνομία για την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. 

Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά

Το συμβάν αυτό απέδειξε ότι παρ’ ότι βρισκόμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου οι συνθήκες για την εκδήλωση πυρκαγιών παραμένουν εξαιρετικά επικίνδυνες και απαιτείται η τήρηση των μέτρων πρόληψης μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.