Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Κατά μέτωπο επίθεση σε Χατζηγιάννη – Κατσαβέλλη

  • Αιχμή του δόρατος η έγκριση χρηματοδότησης 515.000 ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης, που θα διατεθεί για εργασίες στο ΧΥΤΑ

Επίθεση κατά μέτωπο προσωπικά στον Παναγιώτη Κατσαβέλλη, αλλά και τον Δημοσθένη Χατζηγιάννη εξαπέλυσε χθες η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για την έγκριση χρηματοδότησης άνω των 500.000 ευρώ στην ΔΕΔΑΠΑΛ. Ο Μιχάλης Μαμάκος χαρακτηρίζει τη ΔΕΔΑΠΑΛ ως “παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση ημετέρων” και αφήνει υπονοούμενα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επί του συγκεκριμένου θέματος.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η τροποποίηση του προϋπολογισμού για την αποδοχή από τον Δήμο του ποσού των 600.000 ευρώ ως έκτακτη επιχορήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, χρήματα που δίνονται για δράσεις ως προς την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αν και επρόκειτο για ένα τυπικό θέμα, αφού σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση το σώμα εγκρίνει την αποδοχή επιχορηγήσεων από διάφορα Υπουργεία, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αντέδρασε και μάλιστα έντονα στην εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της ΔΕΔΑΠΑΛ, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, που αφορούσε στην διάθεση 515.000 ευρώ από το ποσό αυτό στην ΔΕΔΑΠΑΛ, με την αιτιολογία ότι θα χρησιμοποιηθούν για εργασίες χρήσης στο ΧΥΤΑ.

 

Για πληρωμές συγγενών και φίλων

Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο Μ. Μαμάκος, «με λίγα λόγια, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών εισηγήθηκε να δοθεί μισό εκατομμύριο ευρώ στην Ανώνυμη Εταιρία στην οποία είναι Πρόεδρος και τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν, όπως ειπώθηκε από τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, για εξόφληση μέρους του χρέους που έχει ο Δήμος προς την ΔΕΔΑΠΑΛ. Με απλά ελληνικά, “Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει”», τονίζει με νόημα ο επικεφαλής της παράταξης “Αλλάζουμε τον τόπο μας”. 

Και συνεχίζει: «Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω, καθώς μόνο η παράθεση των γεγονότων αρκεί. Η  ΔΕΔΑΠΑΛ άλλωστε εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα “παραμάγαζο” το οποίο χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί αδέρφια, ξαδέρφια, ανίψια, κουμπάρους και αποτυχημένους υποψηφίους και μέρος των “εξυπηρετήσεων” αυτών κληθήκαμε να ψηφίσουμε χτες να πληρωθούν από τα χρήματα για τον covid 19».

 

Τα “μαγικά” μαθηματικά του Χατζηγιάννη

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης καταψήφισε την εισήγηση, ενώ στην ανακοίνωση που εξέδωσε αφήνει αιχμές για τους μαθηματικούς υπολογισμούς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το θέμα αυτό, ως διά μαγείας, πέρασε με πλειοψηφία η οποία ακόμη και τώρα που μετράμε τους παρόντες και τους ψηφίσαντες δεν μας προκύπτει. Και αυτό, καθώς παρότι σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε κατά, παρότι από την Δημοτική Αρχή απουσίαζαν αρκετά στελέχη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Χατζηγιάννης, (κατά την πάγια τακτική του όταν θέλει να “σώσει” την κατάσταση) προκάλεσε σύγχυση και με την δική του μαθηματική λογική, πέρασε το θέμα κατά πλειοψηφία, χωρίς φυσικά να ενημερώσει καν για το επίσημο αποτέλεσμα και χωρίς να δεχτεί να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Δυστυχώς σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας προκαλεί όλο και μεγαλύτερη εντύπωση αυτή η Δημοτική Αρχή για το πού μπορεί να φτάσει».

 

«Αντιπολιτευτικός οίστρος»

Άμεση, αλλά όχι κατατοπιστική ως προς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και ποιοι ψήφισαν κατά και υπέρ στην συγκεκριμένη εισήγηση ήταν η απάντηση που έδωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Δ. Χατζηγιάννης: «Είναι δικαίωμα του κ. Μαμάκου και του συνδυασμού του να απαξιώνει συνεχώς το έργο της ΔΕΔΑΠΑΛ και της ομολογουμένης συνεισφοράς της στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υποβοήθηση των δράσεων των δύο Δήμων του νησιού μας, σε ποικίλους τομείς εξυπηρέτησης, αρχής γενομένης του τομέα της καθαριότητας. Αυτό όμως που δεν είναι δικαίωμά του, είναι να προσπαθεί στο όνομα του αντιπολιτευτικού του οίστρου να διαστρεβλώνει και να αμφισβητεί την βούληση των συναδέλφων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε με την θετική τους ψήφο κατά την συζήτηση του προτελευταίου θέματος που τέθηκε στην ψηφοφορία της ημερήσιας διάταξης. Η δημοκρατία απαιτεί να γίνεται αποδεκτή μια απόφαση που λαμβάνεται με πλειοψηφία, έστω και εάν αυτή δεν συμφωνεί με την δική μας άποψη».

Για το ίδιο θέμα ο Π. Κατσαβέλλης δήλωσε: «Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται για την εξυπηρέτηση των Δήμων και κατ’ επέκταση των δημοτών. Η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης δόθηκε για να καλύψουμε ανάγκες στους τομείς της δημόσιας υγείας. Η ΔΕΔΑΠΑΛ επιτελεί ακριβώς αυτό τον σκοπό και υποβοηθά τους Δήμους στην αποκομιδή, την μεταφορά και την ταφή των απορριμμάτων. Είναι ξεκάθαρες οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε προς όφελος και των δύο Δήμων και κανείς δεν μπορεί να τις αμφισβητεί», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών.