«ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ»: Η ρομαντική κωμωδία του Bernard Slade έρχεται στη Μυτιλήνη

Spread the love

Την προσεχή Δευτέρα, το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (και δυο μέρες αργότερα, την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου στο δεύτερο νησί του Νομού μας, τη Λήμνο, στη Μύρινα, στο Κινηματοθέατρο “Μαρούλα”) φιλοξενεί μία από τις πιο αγαπημένες και ανθρώπινες ρομαντικές κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου. Το πολυβραβευμένο έργο του Bernard Slade, «Κάθε χρόνο ίδια μέρα», παρουσιάζεται σε μια σύγχρονη, σπιρτόζικη και βαθιά συγκινητική εκδοχή, υπογεγραμμένη από μια δημιουργική ομάδα που έχει ήδη αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στο ελληνικό θεατρικό τοπίο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι» και τις συνεχόμενες περιοδείες της σε όλη την Ελλάδα, η ίδια καλλιτεχνική τριάδα Παύλος Λουτσίδης, Κώστας Γάκης και Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου επιστρέφει με μια νέα θεατρική κατάθεση, που ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση.

Το έργο, που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Νόνικα Γαληνέα, αποκτά σήμερα μια εντελώς διαφορετική ταυτότητα, με έντονο ρυθμό, σύγχρονη αισθητική και δυναμικές ερμηνείες. Η Σοφία Μανωλάκου και ο Παύλος Λουτσίδης μετατρέπουν το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε πεδίο μάχης συναισθημάτων. Με σωματικότητα, χιούμορ, ειρωνεία αλλά και σπάνιες στιγμές καθαρής ανθρωπιάς. Μια ανθρωπιά που λειτουργεί σαν αντίδοτο στην ψυχρότητα και την απονέκρωση των συναισθημάτων της σύγχρονης καθημερινότητας.

Η σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη χαρίζει στο έργο έναν φρενήρη και ευρηματικό ρυθμό, δημιουργώντας μια πρωτότυπη θεατρική σύμβαση όπου το ρεαλιστικό παίξιμο συναντά το γκροτέσκο, ενώ δεν λείπουν οι αναπάντεχες πινελιές μαγικού ρεαλισμού. Ο ίδιος υπογράφει και τη μουσική σύνθεση, που συνομιλεί οργανικά με τη δράση και καθορίζει τον παλμό κάθε σκηνής. Η Νατάσα-Φαίη Κοσμίδου, συνεργάτιδα στη σκηνοθεσία και δραματουργός της ομάδας, φροντίζει το κείμενο να συνομιλεί ουσιαστικά με το σήμερα, ενώ υπογράφει και τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς.

Η ιστορία

Ο Τζορτζ και η Ντόρις συναντιούνται παράνομα μία φορά τον χρόνο, πάντα την ίδια μέρα, στο ίδιο μοτέλ στο Σαν Φρανσίσκο για 25 ολόκληρα χρόνια. Μέσα σε ένα μόνο 24ωρο χωρούν όσα άλλαξαν και όσα έμειναν ίδια: Έρωτας, φιλία, χαρές, απώλειες, μικρές νίκες και μεγάλες αποφάσεις. Μια σχέση έξω από τα κοινωνικά όρια, αλλά βαθιά ριζωμένη στη ζωή τους. Ο θεατής παρακολουθεί αυτόν τον «πίνακα» να ζωγραφίζεται μπροστά του, από τη νεότητα έως τη μέση ηλικία, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, χιούμορ και τρυφερότητα.

Γιατί αξίζει να τη δούμε

Το «Κάθε χρόνο ίδια μέρα» μάς θυμίζει πως, μέσα στον χρόνο που τρέχει αδυσώπητα, υπάρχουν στιγμές-καταφύγια. Μια μέρα τον χρόνο που γίνεται ανάσα, μνήμη, έρωτας και παρηγοριά. Όπως έγραψαν οι New York Times: «Γνήσια αστείο και γνήσια ρομαντικό. Τόσο ανθρώπινο που αγγίζει την καρδιά όλων μας».

Μια παράσταση που έρχεται στη Μυτιλήνη για να μας θυμίσει ότι ο ρομαντισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανθρώπινη ανάγκη. Τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, μια μικρή ανάσα ζωής… κάθε χρόνο, ίδια μέρα.

Γενική είσοδος 15 ευρώ 

Προπώληση:  online: www.ticketservices.gr

– τηλεφωνικά: 2107234567

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση