Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Κατηγορίες για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών

  • Ο κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου κατά συρροή και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης στον 14χρονο μαθητή καταδικάστηκε χθες, σε εξαετή κάθειρξη, για άλλη σοβαρή υπόθεσή του που εκκρεμούσε στη δικαιοσύνη

Όχι μόνο έκανε αποδεκτές τις καταγγελίες των πολιτών και της Κιβωτού ο Εισαγγελέας Μυτιλήνης κατά του νεαρού που καταγγέλθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι ξυλοκοπούσε το σκύλο που είχε μαζί του, αλλά απήγγειλε βαρύ κατηγορητήριο και για τη χειροδικία κατά του 14χρονου μαθητή, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει την ώρα που χτυπούσε το σκύλο του. Όπως κατήγγειλε το παιδί στην αστυνομία, ο νεαρός έντονα ενοχλημένος τον χτύπησε με κουτουλιά στο πρόσωπο για να τον απομακρύνει.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε στον νεαρό για το δεσποζόμενο σκυλί που καταγγέλλεται ότι χτυπούσε την κατηγορία της κατά συρροή κακοποίησης ζώου, ενώ για τον 14χρονο μαθητή την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.  Αν και το κατηγορητήριο φαντάζει σοβαρό για τον νεαρό που κατηγορείται, τα χειρότερα για τον ίδιο ήρθαν χθες από τη δικαιοσύνη καθώς ήταν προγραμματισμένη και εκδικάστηκε υπόθεση που τον αφορούσε για υπόθεση ναρκωτικών. Ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε βαρύς πάνω του καθώς καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξη και χθες είχαν κινηθεί από την αστυνομία οι διαδικασίες για την μεταγωγή του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Αυτός ήταν ενδεχομένως και ο λόγος που η υπόθεση του νεαρού δεν εκδικάστηκε κατά την αυτόφωρη διαδικασία, όπως ήλπιζε η οικογένεια του 14χρονου μαθητή, αλλά και η Φιλοζωική Οργάνωση Κιβωτός, αλλά παραπέμφθηκε για εκδίκαση στις 27 Ιανουαρίου.

Η πλευρά του 14χρονου εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Παναγιώτη Τσακύρη, ο οποίος συνεχάρη τον μαθητή για τη στάση και την συμπεριφορά του μεταφέροντας ταυτόχρονα και τις δημόσιες ευχαριστίες της οικογένειας του παιδιού για την στάση των πολιτών, που βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Μυτιλήνης, στο ύψος του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, προστατεύοντας το παιδί. «Θέλω να μεταφέρω τις θερμές εγκάρδιες ευχαριστίες της οικογένειας και την συγκίνησή τους, όπως και την προσωπική μου συγκίνηση για την στάση των διερχομένων πολιτών που σταμάτησαν δημιουργώντας μία ασπίδα προστασίας για τον 14χρονο Βασίλη, που προσπάθησε και ο ίδιος με τη σειρά του να γίνει ασπίδα για να προστατεύσει το ζώο που ξυλοκοπούσε ο κατηγορούμενος. Υποκλινόμαστε σε όλους αυτούς τους πολίτες που δεν άφησαν το παιδί στα χέρια του επικίνδυνου αυτού ατόμου. Από αυτή τη στάση της κοινωνίας αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η Μυτιλήνη και η Λέσβος κατοικούνται από ανθρώπους με ευαισθησίες και αντανακλαστικά για τον συνάνθρωπο, πραγματικά τους ευχαριστώ και εγώ από καρδιάς. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση θα έχετε ενημερωθεί για την ποινή κάθειρξης του κατηγορούμενου για άλλο σοβαρό δικαστήριο, θα περιμένουμε ώστε στις 27 Ιανουαρίου να μεταχθεί και να απολογηθεί στους δικαστές», είπε ο κ. Τσακύρης.

Μιλώντας ο 14χρονος Βασίλης στην εφημερίδα μας για το περιστατικό σημείωσε ότι «περπατούσαμε στην προκυμαία με το συμμαθητή μου και κατευθυνόμασταν για να πάρουμε το λεωφορείο για το σπίτι, όταν είδα αυτόν τον άνθρωπο να χτυπά άσχημα το καημένο το σκυλί που προσπαθούσε να αποφύγει τα χτυπήματα. Πήγα μπροστά του και του είπα, κύριε μην το χτυπάτε το ζώο σας παρακαλώ, εκείνος όμως ενοχλήθηκε από τη στάση μου και με χτύπησε με κουτουλιά στο πρόσωπο με το κεφάλι του. Βλέποντας αυτή την εικόνα άλλοι πολίτες που βρίσκονταν στο ίδιο σημείο σταμάτησαν να με βοηθήσουν, οπότε η συνέχεια σας είναι γνωστή καθώς επενέβη η αστυνομία», είπε ο μικρός Βασίλης, απαντώντας σε ερώτησή  μας ότι και στο μέλλον αν βρεθεί μπροστά σε παρόμοιο περιστατικό θα προσπαθήσει να το αποτρέψει παρά τη δυσάρεστη εμπειρία που είχε, καθώς όπως είπε «τα ζώα έχουν την ανάγκη μας και πρέπει να τα προστατεύουμε, όχι να τα χτυπάμε».

Από το περιστατικό της Παρασκευής μπροστά από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην οικογένειά του παιδιού εξέφρασε ο κ. Τσακύρης υπογραμμίζοντας ότι «πέραν των συγχαρητηρίων μας στον Βασίλη αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και τους γονείς του για την παιδεία και την ανατροφή, για τις αξίες που μεταλαμπάδευσαν στο γιο τους. Σε αυτή τη νέα γενιά ελπίζουμε και ακουμπάμε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι για ένα καλύτερο μέλλον στον κόσμο μας».