Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κατσαβέλλης – Χρυσάφης, σημειώσατε Χ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΟΥΤΕ “ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ” ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

 

Ούτε με την τρίτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ Λέσβου για τη συγκρότηση σε σώμα κατέστη δυνατή η εκλογή προέδρου από τη στιγμή που οι παρατάξεις συνεχίζουν να διαφωνούν και να μην βρίσκουν λύση κοινής αποδοχής.

Για την προεδρία της ΑΔΕΔΥ Λέσβου αναμετρήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση ο πλειοψηφών εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΚΕ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης απέναντι στον ανεξάρτητο από την πλευρά της Αριστεράς, πρώην πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Νίκο Χρυσάφη, όπου σημειώθηκε η ισοψηφία 4-4. Ρυθμιστής για την εκλογή προεδρείου θα μπορούσε να αναδειχθεί ο Αριστείδης Σγατζός που εξελέγη με την παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ίδιος όμως δεν παρέστη στη συνεδρίαση αν και είχε διαμηνύσει ότι και παρών να ήταν θα ψήφιζε λευκό.

Αν και η ψηφοφορία ήταν μυστική, φαίνεται πως η υποψηφιότητα του Παναγιώτη Κατσαβέλλη έλαβε τις ψήφους της δικής του παράταξης (Κατσαβέλλης, Ψούνος και Καλαμιδιώτου) και την ψήφο του εκλεγμένου με την παράταξη του ΚΚΕ Ν. Ζαρταμόπουλου. Στην απέναντι πλευρά, η υποψηφιότητα του Νίκου Χρυσάφη εκτός από την δική του ψήφο έλαβε και τις ψήφους των πρώην συντρόφων του από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Μάντζαρη, Βαρουτέλλη), όπως επίσης και την ψήφο του ανεξάρτητου, Γιώργου Αλεξίου, ο οποίος είναι ένας συνδικαλιστής που βρίσκεται κοντά στο κυβερνών κόμμα.

Επί της ουσίας μπορεί να μην εξελέγη πρόεδρος στην ΑΔΕΔΥ Λέσβου από αυτό όμως κερδισμένη βγαίνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξαρχής είχε διαμηνύσει πως δεν θα επέτρεπε με κανένα τρόπο την εκλογή του κ. Κατσαβέλλη στην προεδρία της ΑΔΕΔΥ, θεωρώντας πως η ΔΑΚΕ αν και πλειοψήφησε με τρεις έδρες στην Εκτελεστική Γραμματεία καταγράφοντας μια καθαρή νίκη, δεν έχει θέση στο Προεδρείο!

Ωστόσο δεδομένης της άρνησης της παράταξης του ΚΚΕ να συνεργαστεί με δυνάμεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά των συνδικαλιστών του κυβερνώντος κόμματος δεν φαίνεται να έχει και πολλά περιθώρια παρά μόνο να βρεθεί κοινή γραμμή πλεύσης με τον εκλεγμένο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακατανομή της τράπουλας των υποψηφίων για την προεδρία.

Σ.ΣΑΜ.

 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img