Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Και δεύτερη κλέφτρα κοσμημάτων…

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΜΕΤΑ ΤΗ 40ΧΡΟΝΗ “ΦΑΝΤΟΜΑ” ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 5 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

 

-Άλλη μια υπόθεση κλοπών μετρητών και κοσμημάτων από γυναίκα στη Μυτιλήνη αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας στο πλαίσιο των ερευνών           που έκανε σε κοσμηματοπωλεία για τη 40χρονη “Φαντομά”

-Πρόκειται για μία 38χρονη μητέρα που έκλεβε μετρητά και κοσμήματα από τα σπίτια φιλικών της προσώπων χωρίς να γίνεται αντιληπτή, ενώ “έβαλε στο χέρι” και κοσμηματοπωλείο

 

Σαν να μην έφτανε η… πολύπλευρη δράση της 40χρονης “Φαντομά” η οποία ταυτοποιήθηκε μέχρι τώρα για 15 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης με αξία κλοπιμαίων που υπερβαίνει τα 65.000 ευρώ, συνεχίζει όμως να κυκλοφορεί ελεύθερη παρότι ρήμαξε νοικοκυριά και νοικοκυριά, καθώς έχει παρέλθει το Αυτόφωρο από την τέλεση της τελευταίας της πράξης και δεν έχει εκδοθεί ακόμα ένταλμα σύλληψης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης “έβγαλε” και μια δεύτερη  υπόθεση κλοπών για τις οποίες κατηγορείται μια 38χρονη.

Οι δύο γυναίκες – υποθέσεις δεν έχουν ουδεμία σχέση μεταξύ τους αλλά η τελευταία υπόθεση φαίνεται πως “βγήκε” από τα στελέχη της Ασφάλειας κατά τον έλεγχο στα βιβλία κοσμηματοπωλείων της περιοχής μας, με αφορμή την πρώτη περίπτωση της 40χρονης.

 

Το προφίλ της 38χρονης

 

Το προφίλ της 38χρονης δράστιδας είναι εντελώς διαφορετικό από της 40χρονης η οποία λειτουργούσε επί σειρά ετών με απίστευτο επαγγελματισμό αλλά και θράσος, κάνοντας σωρηδόν κλοπές και διαρρήξεις. Η 38χρονη που είναι παντρεμένη και μητέρα έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία αφαιρούσε κοσμήματα από τα σπίτια φιλικών της προσώπων, ενδεχομένως, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η Αστυνομία σχημάτισε σε βάρος της δικογραφία για 5 υποθέσεις κλοπών που έκανε από το 2012 μέχρι το μήνα που διανύουμε, αφαιρώντας μετρητά και κοσμήματα ύψους άνω των 15.000 ευρώ.

Από τα παραπάνω περιστατικά οι περισσότερες κλοπές έγιναν σε σπίτια φιλικών της προσώπων και από ένα κοσμηματοπωλείο που διατηρεί φίλη της και την οποία επισκεπτόταν αφαιρώντας διακριτικά κοσμήματα τα οποία πουλούσε σε άλλο κοσμηματοπωλείο.

Ο τρόπος δράσης της 38χρονης ήταν απλός: Επισκεπτόταν σπίτια φιλικών προσώπων ή σε γιορτές παιδιών που γνωρίζουν τα παιδιά της από το σχολείο και τα καλούσαν, οπότε ήταν παρούσα και η ίδια μαζί με άλλες μητέρες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στις κατοικίες έβρισκε τον τρόπο όταν ήταν αποσπασμένη η προσοχή των ιδιοκτητών ώστε να ψάχνει σημεία των σπιτιών και να αφαιρεί κοσμήματα και χρήματα που έβρισκε μπροστά της σε συρτάρια ή άλλα σημεία που τα είχαν τοποθετήσει οι ιδιοκτήτες.

 

Ένα από τα θύματα

 

Τα “Νέα της Λέσβου” κατάφεραν να μιλήσουν χθες με ένα από τα θύματα της 38χρονης, ο οποίος σκιαγράφησε το προφίλ της. «Πραγματικά έχουμε εκπλαγεί δυσάρεστα, καθώς  έχουμε άριστη γνώμη για τη συγκεκριμένη κοπέλα, που είναι ένα κορίτσι χαμηλών τόνων και δεν σου έδινε την αίσθηση πως είναι από τα άτομα που κάνουν τέτοιες πράξεις. Ενδεχομένως – τι να υποθέσουμε – να έχει κάποια οικονομικά προβλήματα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τις πράξεις της. Εμείς την είχαμε καλέσει λόγω των παιδιών από το σχολείο σε ένα παιδικό πάρτι που κάναμε στο σπίτι μας. Εκ των υστέρων διαπιστώσαμε ότι έλειπε ένα δαχτυλίδι και παρότι υποπτευθήκαμε πως κάτι μπορεί να συνέβη τη συγκεκριμένη μέρα, δεν φανταζόμασταν πως ήταν εκείνη. Πραγματικά πέφτουμε από τα σύννεφα, δεν το περιμέναμε κάτι τέτοιο», μας είπε το θύμα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής της 38χρονης και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών, ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σ.ΣΑΜ.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img