Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κλείνουν αρτοποιεία στη Μυτιλήνη

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλούνται να αναδείξουν την προσεχή Κυριακή στη Γενική Εκλογοαπολογιστική τους Συνέλευση οι αρτοποιοί του τόπου μας, σε μία ίσως από τις κρισιμότερες περιόδους για τον συγκεκριμένο κλάδο.

Η Συνέλευση της Ένωσης Αρτοποιών Λέσβου θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί στο παλιό Εργατικό Κέντρο (πίσω από το Επιμελητήριο Λέσβου), ενώ οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι αυτή την Παρασκευή στο τηλέφωνο 6980459782.

 

Ο Νίκος Μπουλμπούλης

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Αρτοποιών, εκ των παλαιότερων στον κλάδο του, ο Νίκος Μπουλμπούλης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το φορέα εκπροσώπησης των αρτοποιών και μάλιστα σημείωσε στην εφημερίδα μας ότι αισθάνεται υποχρέωση να συνεχίσει να αγωνίζεται από την πρώτη γραμμή, καθώς οι προκλήσεις και τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου του είναι μεγάλα.

«Οι καταναλωτές βλέπουν τις αυξήσεις του ψωμιού και δυσφορούν, στην πραγματικότητα όμως τα 10 λεπτά που προστέθηκαν πάνω στο ψωμί δεν αντισταθμίζουν την εκτόξευση των κοστολογίων μας και για την προμήθεια των πρώτων υλών και για την ενέργεια», είπε ο κ. Μπουλμπούλης μιλώντας στα Νέα της Λέσβου και συνέχισε: «Φανταστείτε ότι οι περισσότεροι φούρνοι λειτουργούν με το πετρέλαιο και ξέρετε σε ποια ύψη έχει φτάσει, το έχει γράψει επανειλημμένα η εφημερίδα σας, ομοίως και οι πρώτες ύλες. Δύο αρτοποιεία έχουν κλείσει στη Μυτιλήνη το τελευταίο διάστημα, το ένα παραδοσιακό από τα παλαιότερα στην Επάνω Σκάλα – Συνοικισμό  και ο συνάδελφος άφησε το δικό του μαγαζί για να πάει εργάτης αλλού! Αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα τεκμηριώνοντας το μέγεθος του προβλήματος για το συνοικιακό αρτοποιείο και την επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας και ολόκληρη η κοινωνία από τις ανατιμήσεις. Την ώρα που οι μεγάλες αλυσίδες έχουν αφεθεί ελεύθερες να διαθέτουν στους καταναλωτές κατεψυγμένο ψωμί και ζύμες αγνώστου προελεύσεως, να πωλούν ψωμί ανάμεσα σε απορρυπαντικά και άλλα προϊόντα.  Πού ακούστηκε να λειτουργούν αρτοποιεία μέσα στα σούπερ-μάρκετ; Ο στόχος τους είναι να συνθλίψουν το μικρό παραδοσιακό αρτοποιείο της γειτονιάς και να κάνουν τον φούρναρη υπάλληλό τους. Αν αντισταθούμε δεν θα τα καταφέρουν, θα βρεθούμε απέναντί τους και θέλω να τονίσω ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον κλάδο πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Πρέπει όλοι να δώσουν το παρών στη γενική συνέλευση γιατί αν δεν συσπειρωθούμε γύρω από τα Σωματεία μας δεν θα μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε αυτό που μεθοδεύουν και για τον δικό μας κλάδο, να μας αφανίσουν ώστε η διακίνηση του ψωμιού να περάσει στα χέρια των λίγων και ισχυρών», είπε ο απερχόμενος πρόεδρος των αρτοποιών και εκ νέου υποψήφιος κ. Μπουλμπούλης.