Κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας

Στη βεράντα του κτιρίου όπου στεγάζονται τα “Νέα της Λέσβου” στον Άγιο Θεράποντα κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας την Παρασκευή το μεσημέρι, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία. Ήταν κι αυτό μια διαφορετική, πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους εμάς εδώ, όπως για όλη την κοινωνία η τήρηση των αυστηρών μέτρων. 

Για δεύτερη χρονιά φέτος μας τίμησε με την παρουσία του ο π. Κομνηνός Βράνης, ένας ιερέας, ας μας επιτραπεί, σύμβολο για τη Λέσβο που συγκινεί με τη στάση του, καθώς και μετά την αποστρατεία του από την 98 ΑΔΤΕ ως στρατιωτικός ιερέας συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στη νέα γενιά και σε κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη από τον λόγο του Θεού.

Να γιατί τα συγχαρητήρια του π. Κομνηνού για τη δουλειά που γίνεται στα “Νέα της Λέσβου” έχουν διπλή αξία για εμάς και μας τιμά που είναι ένας από τους πιο ένθερμους αναγνώστες μας, συνεχίζοντας να υποστηρίζει ότι «δεν θεωρώ καμία είδηση αν δεν τη δω να είναι γραμμένη στα “Νέα της Λέσβου”». Μάλιστα ο εφημέριος αναφέρθηκε και στη γενέτειρά του, την Αγιάσο, λέγοντας με χιούμορ ότι «ρώτησα μια μέρα έναν χωριανό μου γιατί διαβάζει μόνο τα “Νέα της Λέσβου” και μου απάντησε «γιατί ξέρουν και “κασανίζουν”»»,  τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι η εφημερίδα μας δεν έχει κομματικές και άλλες εξαρτήσεις παρά μόνο τους αναγνώστες της και το συμφέρον του τόπου μας, ενώ συνεχάρη τον εκδότη και το προσωπικό για την προσφορά των “Νέων της Λέσβου”  στην τοπική ενημέρωση. 

Τι άλλο παρά να υποκλιθούμε στον πατέρα Κομνηνό, να του ευχηθούμε να είναι γερός και δυνατός για να καθοδηγεί με το μεστό του λόγο στο ξέφωτο μέσα από τα ανηφορικά μονοπάτια της Ορθοδοξίας.

Σε ό,τι μας αφορά δεν θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι πρόσθετο ή ξεχωριστό παρά μόνο αυτό που κάνει ο καθένας που αντιλαμβάνεται το βάρος της ευθύνης για την ενημέρωση μιας κοινωνίας σε ακριτική περιοχή και πολλές φορές ξεχασμένη από το κέντρο. Και αυτόν το χρόνο συνεχίζουμε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης να είμαστε η φωνή της τοπικής κοινωνίας και κάθε πολίτη ξεχωριστά που αισθάνεται την αδικία. 

Και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς τους αναγνώστες μας για τη δική σας συγκινητική εμπιστοσύνη και αναγνώριση της δουλειάς μας