Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Κοροϊδία καταντούν το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η τακτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση σε σχέση με τους προκατόχους τους στη διαχείριση του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την πληρωμή των μετακινήσεων των νησιωτών, καθώς από το φθινόπωρο του 2019 άρχισαν να φαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα σύννεφα, παρά τις υποσχέσεις ότι τα προβλήματα θα ήταν πρόσκαιρα λόγω αναμόρφωσης και αλλαγών.

Η νέα κατάσταση έχει παγιωθεί, ώστε όσοι ταξιδεύουν να μην γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν τα χρήματα της επιδότησης που δικαιούνται για τις μετακινήσεις τους με τα πλοία της γραμμής ή τα αεροπλάνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2021 μέχρι τώρα έχουν γίνει πληρωμές έως το Μάιο και αναμένεται – άγνωστο πότε – να πιστωθεί άλλο ένα ποσό που να καλύπτει τους δικαιούχους που μετακινήθηκαν μέχρι και τον Ιούλιο και σε επόμενη δόση να εξοφληθεί το φετινό καλοκαίρι!

Σημειωτέον ότι επί προηγούμενης Κυβέρνησης, η οποία ήταν και αυτή που καθιέρωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο για πρώτη φορά στα νησιά του Αιγαίου, οι πληρωμές των ιδιωτών για μετακινήσεις με τα πλοία της γραμμής και ακολούθως με τα αεροπλάνα, που εντάχθηκαν στη συνέχεια, γίνονταν για κάθε μήνα, τον επόμενο. Δηλαδή όποιος ταξίδευε Αύγουστο πληρωνόταν την αντιστοιχία της επιδότησης με το εισιτήριό του τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο φέτος οι πολίτες έχουν να πληρωθούν από το Μάιο.

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Παύλος Μιχαλακέλης, διαβεβαίωσε ότι σύντομα πρόκειται να καταβληθεί ένα ποσό στους λογαριασμούς των δικαιούχων και θα ακολουθήσει και μία επόμενη δόση που θα καλύψει τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. «Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, όπως γνωρίζετε, έχει διευρυνθεί, καθώς διατίθενται περισσότεροι πόροι και ίσως για αυτό παρατηρούνται κάποιες καθυστερήσεις στις πληρωμές, κανένας όμως δεν χάνει τα χρήματα που δικαιούται», είπε ο Γενικός Διευθυντής.