Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: Παράδοση τεσσάρων γενεών στο κόσμημα

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Είναι δύσκολο να… «προσπεράσεις» το κοσμηματοπωλείο Εγγλέζος στην οδό Ερμού, στο ύψος της Μητρόπολης. Χαρακτηριστική γωνιά της κεντρικής αγοράς της Μυτιλήνης, όπου μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη γκάμα κοσμημάτων για κάθε περίσταση! Η βαθιά, πιστοποιημένη γνώση εκτίμησης λίθων από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Αντώνη Εγγλέζο, είναι αυτή που εγγυάται την ποιότητα του κοσμήματος που θα αγοράσετε, αλλά και την σχετικά οικονομική τιμή του.

Στο κοσμηματοπωλείο Εγγλέζος, πέραν της αγοράς κοσμημάτων, μπορείτε να απευθυνθείτε και για την εκτίμηση ενός κοσμήματος που έχετε ήδη στην κατοχή σας για να διαπιστώσετε την ποιότητα κατασκευής του. Η γνώση αυτή, όμως, έχει αντίκτυπο και στην τιμή των κοσμημάτων, καθώς ο Αντώνης Εγγλέζος προσεγγίζει απευθείας τους προμηθευτές των κοσμημάτων και τα φέρνει στο κατάστημά του χωρίς «περιττούς» μεσάζοντες και επιπλέον κόστη, προσφέροντάς τα στους πελάτες σε συγκρατημένες τιμές.

Συνθετικά διαμάντια

Αξίζει να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στα συνθετικά διαμάντια τα οποία εμπορεύεται το κοσμηματοπωλείο Εγγλέζος. Πρόκειται για διαμάντια με τις ίδιες φυσικές ιδιότητες, με την μόνη διαφορά ότι δεν εξορύσσονται αλλά δημιουργούνται σε εξειδικευμένα εργαστήρια. Γι’ αυτόν τον λόγο και συχνά αναφέρονται ως πράσινα ή οικολογικά διαμάντια. Οι συνθετικοί πολύτιμοι λίθοι έχουν τα ίδια χημικά χαρακτηριστικά και βαθμολογούνται με τα ίδια αυστηρά πρότυπα, όπως εκείνα των ορυχείων, που είναι γνωστά ως “4Cs” σε κόψιμο, χρώμα, διαύγεια και καράτια.

Επιπλέον του χαμηλότατου περιβαλλοντικού αποτυπώματός της όμως, η συγκεκριμένη επιλογή είναι σημαντικά πιο οικονομική, αφού έχει κόστος έως και 3 φορές χαμηλότερο από εκείνη του ορυκτού διαμαντιού.  

Το κοσμηματοπωλείο

Ο Αντώνης Εγγλέζος συνεχίζει την παράδοση που είχε ήδη ξεκινήσει από το μακρινό 1882 από τον προ-πάππου του, γνωστό στη Μικρά Ασία χρυσοχόο Μιχάλη Ιωαννίδη, το όνομα του οποίου εντοπίζουμε μάλιστα και σε τουριστικούς οδηγούς της εποχής για την περιοχή. Με την καταστροφή ήρθε στη Μυτιλήνη και ξεκίνησε ξανά από την αρχή, ακολούθησε ο γιος του Δημήτριος Ιωαννίδης και μετά η εγγονή του Ευστρατία Ιωαννίδου – Εγγλέζου. Ο Αντώνης με τα βιώματα αυτά, αποφάσισε να σπουδάσει την αργυροχρυσοχοΐα και προσπαθώντας να αναπτύξει περισσότερο την τέχνη των παππούδων του συνέχισε τις σπουδές του στην γεμμολογία και στη συνέχεια στην αδαμαντολογία στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Birmingham και στο Λονδίνο.

Αν, λοιπόν, αναζητάτε τον καταλληλότερο τρόπο να εκφράσετε τα συναισθήματά σας προς τα αγαπημένα σας πρόσωπα και να συμβολίσετε τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας με ένα κόσμημα… θα βρείτε μια παράδοση τεσσάρων γενεών στον χώρο του κοσμήματος να συνδυάζεται με την πιο σύγχρονη γνώση πάνω στα υλικά που συνθέτουν τον μαγικό και λαμπερό κόσμο των κοσμημάτων. Αν θέλετε να εκτιμήσετε ή να επεξεργαστείτε τα κοσμήματα που έχετε στην κατοχή σας… ή αν θέλετε, απλώς, να διανθίσετε τη βόλτα σας στην παραδοσιακή αγορά της Μυτιλήνης με μια σύντομη ξενάγηση στην γοητεία κοσμημάτων σε μεγάλη ποικιλία κοσμημάτων κάθε τύπου και στιλ… τότε αξίζει να κάνετε μια στάση στο κοσμηματοπωλείο «Εγγλέζος» στο νούμερο 160 της οδού Ερμού, για τη συναρπαστική τέχνη του συνδυασμού τους, έτσι ώστε να κάνετε την ιδανική επιλογή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά με το κοσμηματοπωλείο στο 2251022939.

- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις