Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Κράτος εν κράτει

Απροειδοποίητα, την Κυριακή, έκλεισαν τη Ζωοδόχου Πηγής οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών για να κάνουν επισκευές ή άλλες εγκαταστάσεις, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στη Θεοκρίτου, καθώς δεν υπήρχε προειδοποιητική σήμανση στην πλατεία Αλυσίδας ώστε όσοι οδηγοί είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τον κύκλο και να φεύγουν πίσω. Αντιθέτως  τους οδηγούσαν όλους υποχρεωτικά μέσω του Συνοικισμού από τη Θεοκρίτου.

Κάποιοι οδηγοί μέσα στην κίνηση προσπάθησαν να βρουν διέξοδο από την πάροδο για τις Καμάρες, δηλαδή το πρώτο στενό αριστερά στο ύψος του Πλάτανου, με συνέπεια να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο και στα σοκάκια στις Καμάρες και να χρειαστεί να παρέμβει η αστυνομία.

Καμία προειδοποίηση, καμία ανακοίνωση, μόνο κόκκινες ταινίες και ένας εργάτης που προσπαθούσε ο άνθρωπος μόνος του και δεχόταν τις διαμαρτυρίες των οδηγών χωρίς να φταίει.

Τέτοιο ξέφραγο αμπέλι η Μυτιλήνη για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Δεν τις ταρακουνά, ούτε αστυνομία, ούτε Δήμος, τίποτα και κανένας. Εδώ είναι που λέμε κράτος εν κράτει!