Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΑΣΑΤΙ & ΓΕΝΤΕΚΙ» ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΠΡΑ: Με πάθος και αγάπη για το κρέας

Το κρεοπωλείο «ΜΑΣΑΤΙ & ΓΕΝΤΕΚΙ» είναι μια από τις σχετικά νέες επιχειρήσεις της Μυτιλήνης, και «γεννήθηκε» το 2019 από την αγάπη και το πάθος του ιδιοκτήτη, Ανδρέα Κάπρα, για το κρέας. Αποκλειστικός σκοπός του; Να μετουσιώσει αυτό το πάθος σε άριστες υπηρεσίες προς τους πελάτες του με φρέσκα και ντόπια κρέατα και παρασκευάσματα από προσεκτικά επιλεγμένους παραγωγούς της Λέσβου. Αλλά εκτός αυτών και με ένα εξαιρετικά πρωτόγνωρο για την αγορά της πόλης στοιχείο, αυτό της ξηρής ωρίμανσης που φέρνει στο πιάτο μας υψηλής γαστρονομικής αξίας κρέας!

 

Η ξηρή ωρίμανση

Τι είναι όμως η «ξηρή ωρίμανση» την οποία μας συστήνει το κρεοπωλείο «ΜΑΣΑΤΙ & ΓΕΝΤΕΚΙ»; Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, κ. Κάπρα, πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, κατά την οποία επιλεγμένα κομμάτια κρέατος ωριμάζουν δίνοντάς μας ανώτερης αξίας προϊόν, το οποίο μάλιστα είναι απαλλαγμένο από τις όποιες κακές ουσίες μπορεί να έχουν παραχθεί σε αυτό κατά τη διαδικασία της σφαγής. Το κρέας αυτό μάλιστα καταλήγει να είναι πιο τρυφερό, λόγω της διάσπασης των ινών κατά την ωρίμανσή του, ενώ έχει και πιο «γεμάτη» γεύση.

Στο κρεοπωλείο του κ. Κάπρα προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία για το μοσχαρίσιο, χοιρινό και πρόβειο κρέας με τους χρόνους της πρώιμης ωρίμανσης να είναι 28, 21 και 17 μέρες αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως μετά από αυτή τη διαδικασία ενισχύεται η γεύση, δεν αλλοιώνονται τα βασικά χαρακτηριστικά του κρέατος, ενώ μπορεί να συνεχιστεί και για περισσότερες μέρες από τους καταναλωτές αφού το αγοράσουν.

Το κρεοπωλείο «ΜΑΣΑΤΙ & ΓΕΝΤΕΚΙ» βρίσκεται στην οδό Στρατή Μυριβήλη 82 στη Μυτιλήνη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του και τηλεφωνικά στο 2251047215 και στο 6944327481.