Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Κυκλοφόρησε η «Μεταπολίτευση» του Στράτου Σαλαβού

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στράτου Σαλαβού «Μεταπολίτευση» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στο ανοιχτό αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης. Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου εκτός από μεμονωμένους πολίτες, φίλους και γνωστούς του συγγραφέα, το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι παρακολούθησαν τις αναφορές των ομιλητών. 

Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ενώ ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα. Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Στρατής Μανωλακέλλης, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Παναγιώτης Μπαρούτης, παλιοί και νυν Αντιδήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες. 

Από την παρουσίαση στο αμφιθέατρο της μαρίνας

Το βιβλίο προλόγισαν και παρουσίασαν ο Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτης Γρηγορίου και η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνα Βογιάννη. Έναν χρόνο περίπου μετά το βιβλίο του «Έλαβον», ο Στράτος Σαλαβός κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Μεταπολίτευση», το οποίο αποτελεί ένα διαφορετικό χρονικό που σφράγισε την σύγχρονη ελληνική ιστορία και εκτείνεται από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα κοινωνικά γεγονότα μέχρι και τον αθλητισμό. Το βιβλίο αναφέρεται σε γεγονότα και πολιτικά στοιχεία που σχετίζονται τόσο με την Ελλάδα γενικότερα όσο και με την Λέσβο ειδικότερα. Ένα επίκαιρο βιβλίο που φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, το 1974.

Για ένα βιβλίο που δεν θα πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη μίλησαν η κ. Βογιάννη και ο κ. Γρηγορίου που έκαναν την παρουσίαση, ενώ από τη δική του πλευρά ο συγγραφέας αναφέρθηκε στη συγκέντρωση όλου του αρχειακού υλικού και των αποτελεσμάτων, φωτογραφιών και δημοσιευμάτων που ήταν μία συστηματική και μεγάλη έρευνα ετών για να συγκεντρωθεί και να ταξινομηθεί όλο αυτό το υλικό, ώστε σήμερα με το βιβλίο του να κάνει όλο αυτό το αρχείο προσβάσιμο στον καθένα για να το μελετήσει.

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img