Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Ληστεύει ηλικιωμένες γυναίκες βιαιοπραγώντας

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες παραμένει, κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, μετά τη σύλληψή του από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ένας 30χρονος Ρομά, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή μας από τη Λάρισα και συνελήφθη για ληστεία 85χρονης γυναίκας στο Σκόπελο της Γέρας με τη χρήση βίας. Ο 30χρονος δρώντας απειλητικά κατά της ηλικιωμένης και σπρώχνοντάς την δημιούργησε επεισόδιο μέσα στο σπίτι της καλλιεργώντας τον πανικό για να αρπάξει τα χρήματα της σύνταξής της και να τραπεί σε φυγή. 

Ο ίδιος περιφερόταν στα χωριά προσποιούμενος ότι πουλούσε είδη προικός για να μπαίνει στα σπίτια δήθεν για να δείξει τα προϊόντα του. Ωστόσο, αδίστακτος, βλέποντας όπου υπήρχε πεδίο ελεύθερο για να τσεπώσει χρήματα ασκούσε βία σε βάρος των γυναικών, καθώς προηγήθηκε και άλλο περιστατικό με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Συγκεκριμένα πριν μεταβεί στη Γέρα ενώ βρισκόταν στην περιοχή της Πηγής μπήκε στο σπίτι 88χρονης γυναίκας από την είσοδο και χωρίς κανένα σεβασμό στα χρόνια της την απειλούσε μένοντας μέσα στο σπίτι, μέχρι που την ανάγκασε να του δώσει το ποσό των 200 ευρώ από τη σύνταξή της για να εγκαταλείψει το χώρο.

Η συμπεριφορά με την οποία έδρασε ο 30χρονος σε βάρος των δύο γυναικών εκτός από απαράδεκτη ήταν και επικίνδυνη για τη ζωή τους, καθώς και οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και παίρνουν φάρμακα, πράγμα που σημαίνει ότι η βίαιη συμπεριφορά του θα μπορούσε να τους είχε προκαλέσει καρδιακό ή άλλο επεισόδιο από τη σύγχυση και το φόβο.

Η αστυνομία που τον συνέλαβε εκτιμά ότι πιθανώς να έχει χτυπήσει και σε άλλες περιοχές της Λέσβου μπαίνοντας στα σπίτια ηλικιωμένων γυναικών, καθώς από τη μεθοδολογία του φαίνεται ότι δρούσε με αυτό τον τρόπο επιλέγοντας τα θύματα να είναι μεγάλης ηλικίας, για να μπορεί αφενός μεν να αρπάξει τις οικονομίες τους, αφετέρου δε να μην υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης σε βάρος του.  Ωστόσο από το χτύπημά του στο Σκόπελο σήμανε η αντίστροφη μέτρηση για να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει η αστυνομία, που ενημερώθηκε από τους οικείους του θύματος. 

Καθοριστικό ρόλο για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ατόμου αποτέλεσε το οπτικό υλικό από την αξιοποίηση κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης καταστήματος στην περιοχή του Σκοπέλου, από όπου φάνηκε ότι διήλθε το συγκεκριμένο άτομο. Στην αρχή χαρακτηρίστηκε ως ύποπτος από τους αστυνομικούς μέχρι που αναγνωρίστηκε, ώστε να καταλήξει στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου με κατηγορίες για ληστεία και διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στην Ανάκριση για απολογία. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.115 ευρώ, το οποίο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι προέρχεται από τέτοια δραστηριότητα, θα πρέπει όμως να βρουν και τα άλλα θύματα για να συνδέσουν το ποσό.

Δεν διευκρινιζόταν μέχρι χθες αν ο 30χρονος είναι από τους Ρομά που έφτασαν από την περασμένη άνοιξη στη Μυτιλήνη και παραμένουν στην περιοχή μας μέχρι τώρα, περιμένοντας ο Δήμος να μεταφέρει οικίσκους για να στεγαστούν στην Παγανή! Πρόκειται για περιπτώσεις ατόμων Ρομά που έφτασαν στη Λέσβο προσκεκλημένοι από ντόπιους Ρομά, στην προοπτική ότι ο Δήμος θα τοποθετούσε κοντέινερ στην Παγανή για να στεγαστούν. Αυτό όμως ναυάγησε από την ίδια περίοδο και κάποια από αυτά τα άτομα συνεχίζουν να παραμένουν στον τόπο μας παρότι δεν είναι δημότες της Μυτιλήνης ή της Γέρας, όπως ισχύει με τους Ρομά που διαμένουν στους αντίστοιχους καταυλισμούς.

 

Και άλλη μια κλοπή

Την ίδια ώρα στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν και τρεις Ρομά από αυτούς πού διαμένουν στην Παγανή και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για υπόθεση κλοπής σε οικία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες μεσημβρινές ώρες δρώντας από κοινού, μπήκαν σε οικία γυναίκας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ. Η αστυνομία βρήκε ένα μέρος του ποσού και το παρέδωσε στο θύμα.

Αυτό όμως που για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται και από το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι η παραβατική και ποινική δράση ατόμων Ρομά στη Λέσβο δεν έχει τέλος και οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από την αστυνομία δεν φαίνεται να έχουν λειτουργήσει κατασταλτικά, καθώς κάθε άλλο παρά δείχνουν να κάμπτονται όσοι λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο και έχουν μετατρέψει σε ορμητήριό τους την Παγανή, στην οποία οι καταστηματάρχες έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να πληρώνουν βαρύ τίμημα από τη συνύπαρξη με τους Ρομά. Συνύπαρξη η οποία, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι δυνατή όσο κι αν προσπαθεί κανείς να βρει κοινούς τόπους συνεννόησης. Και όχι μόνο αυτό αλλά η κατάσταση πλέον είναι εξαιρετικά άγρια, καθώς δεν τολμούν οι επαγγελματίες να ανέβουν απογευματινές και βραδινές ώρες στα μαγαζιά τους από την πλευρά της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ορέξεις ατόμων που είναι χρήστες ναρκωτικών και αλκοόλ, βιαιοπραγώντας.  

Για το θέμα άλλωστε να θυμίσουμε ότι έχει παρέμβει και ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος όταν με αναφορά του στον Εισαγγελέα είχε μιλήσει για διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία εκτός από τις κλοπές και την άλλη παραβατική δραστηριότητα. Ωστόσο μέχρι τώρα όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο και για τους καταστηματάρχες της Παγανής, αλλά και γενικότερα για τα νοικοκυριά της Μυτιλήνης.

spot_img
Προηγούμενο άρθροΟμιλία Κύτελη στο Βελλίδειο
Επόμενο άρθροΑυξήσεις και στα δημοτικά τέλη;
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img