Λογοτεχνικός διαγωνισμός από την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

Τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2021, προκηρύσσει ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τα είδη του λόγου: Διήγημα, Νουβέλα, Ποίηση, Παιδικό παραμύθι, Παιδικό – νεανικό διήγημα και οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέσουν τις συμμετοχές τους έως τις 20 Ιουλίου 2021.

Η κρίση των έργων θα γίνει από κριτική επιτροπή που αποτελείται από διακεκριμένους λογοτέχνες και συγγραφείς και ορίζεται από το Δ.Σ. του Ομίλου. Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, που θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στο facebook, μετά την τελετή απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2021. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει με τη φυσική παρουσία όλων των συντελεστών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν ενήλικες, άνω των 18 ετών, που γράφουν στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και διαμένουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με εξαίρεση όσους έχουν βραβευτεί με το πρώτο βραβείο στους τρεις προηγούμενους διαγωνισμούς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν συμμετοχή σε περισσότερες από μία κατηγορίες, σε κάθε περίπτωση με αδημοσίευτο έργο, γραμμένο απαραίτητα στην ελληνική γλώσσα. Τα έργα που θα διακριθούν, θα δημοσιευθούν στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Ομίλου, εφόσον το επιθυμούν οι δημιουργοί, συνοδευόμενα από μία φωτογραφία τους και ένα μικρό βιογραφικό τους.

Η αποστολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από την 20ή Μαΐου ως την 20ή Ιουλίου 2021, η οποία αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή.

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την προκήρυξη και τους όρους συμμετοχής ανά κατηγορία στο www.clubunesco.gr.