Λουλούδια στις νοσηλεύτριες

Χθες οι συνδικαλιστές ενώ προσφέρουν λουλούδια στο νοσηλευτικό προσωπικό του Βοστάνειου

Με ιδιαίτερο τρόπο και σε κάθε περίπτωση, όπως αρμόζει στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης, για τη μάχη που έδωσε και δίνει στις δύσκολες στιγμές για το ΕΣΥ και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των ελλείψεων προσωπικού, ιδιαίτερα για μια περιοχή όπως η Λέσβος, που αντιμετωπίζει οξυμμένα προβλήματα λόγω των πρόσθετων αναγκών που τροφοδοτεί το μεταναστευτικό ζήτημα, τίμησαν οι συνδικαλιστές τη χθεσινή μέρα που ήταν αφιερωμένη στους νοσηλευτές.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Μυτιλήνης, ένας από τους λίγους “σοβαρούς” συνδικαλιστικούς φορείς του τόπου μας που έχει σταθεί μέχρι τώρα στα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας εποικοδομητικά με ουσιαστικές προτάσεις, αλλά και με την ανάδειξη των ζητημάτων που καίνε, αφιέρωσε το χθεσινό πρωινό διανέμοντας λουλούδια στο νοσηλευτικό προσωπικό. Η ενέργεια έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατή Κλεάνθη, τον Αντιπρόεδρο Θανάση Ψούνο και τον Ταμία Πέτρο Φωτέλλη. 

Και οι τρεις τους ευχαρίστησαν και λόγω της ημέρας τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές και δεσμεύτηκαν για άλλη μια φορά πως ο Σύλλογος θα συνεχίσει να προωθεί λύσεις και να αναδεικνύει τα ζητήματα που τους απασχολούν, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών, ενώ τόνισε ότι η πανδημία που έπληξε και την ανθρωπότητα ανέδειξε όσο τίποτα άλλο την προσφορά του νοσηλευτή και ιδιαίτερα στη χώρα μας, όπου η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη ένταξής τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη που έχει να κάνει με την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος που μπαίνει πλέον προς διευθέτηση.

«Ημέρα τιμής σήμερα (σ.σ. χθες) για τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές μας που απέδειξαν και τώρα με την υγειονομική κρίση της πανδημίας πόσο σημαντικό και ποιες τεράστιες δυνατότητες έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πατρίδα μας», είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο  κ. Κλεάνθης. Και συνέχισε: «Το μεγάλο ευχαριστώ που ούτως ή άλλως τους λέμε κάθε μέρα όλοι μας, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το επίπεδό τους που έχει άμεση αντανάκλαση στην καλή φήμη του νοσοκομείου, ένα μεγάλο ευχαριστώ για το φιλότιμο και την προσφορά τους με αυταπάρνηση, αν και κακοπληρωμένοι και ολιγάριθμοι μπροστά στις μεγάλες ανάγκες των ασθενών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Λέσβος με το μεταναστευτικό»