Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

“Μαστίγιο και καρότο” από την ΔΕΥΑΛ

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


  • Αγανακτισμένοι οι επαγγελματίες περιμένουν εδώ και μήνες το άνοιγμα της Αερ. Γιανναρέλλη για να μπορέσουν να δουλέψουν
  • «Δεν θα πληρώνουν τέλη για όσο διαρκέσει το έργο όποιοι θίγονται», δηλώνει ο Γ. Φλώρος

“Μαστίγιο και καρότο” από την ΔΕΥΑΛ στους επιχειρηματίες του Λαζαρέτου, οι οποίοι είναι ανάστατοι το τελευταίο διάστημα λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εκτέλεση των εργασιών αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων. Οι συνεχείς βροχές έχουν σαν αποτέλεσμα να έχουν “παγώσει” οι εργασίες για το άνοιγμα της Αεροπόρου Γιανναρέλλη, ακόμη και τις μέρες που θα μπορούσαν να προχωρήσουν, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχουν προκύψει οικονομικά προβλήματα στην πληρωμή των εργατών

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλώρος, δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά μέσω των “Νέων της Λέσβου” ότι ο δρόμος θα ανοίξει πριν από το τέλος της χρονιάς και παράλληλα τόνισε ότι η υπόσχεση για απαλλαγή των θιγόμενων επαγγελματιών από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης θα γίνει πράξη άμεσα στους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ.

Από την οδό Αικ. Παλαιολόγου εξακολουθεί να διοχετεύεται η κίνηση προς το κέντρο

Οι εκσκαφές σταμάτησαν στο τέλος Νοεμβρίου, αφού πλέον μπήκαμε για τα καλά στο χειμώνα και παράλληλα ξεκίνησαν οι βροχές που επιβάλλουν την διακοπή του έργου μέχρι την ερχόμενη άνοιξη. Τα μηχανήματα βρίσκονται στην συμβολή της Αερ. Γιανναρέλλη με την οδό Βαλλιάδη όπου έγινε η σύνδεση του παλιού αγωγού με το νέο τμήμα, αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση των νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, την κατασκευή των φρεατίων, κλπ., οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τις γιορτές.

Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων μέσα από τα στενά

Τις τελευταίες 15 ημέρες οι επαγγελματίες παρατηρούν ότι οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου έχουν  μειωθεί και όπως υποστηρίζουν, αυτό δεν οφείλεται μόνο στις καιρικές συνθήκες. «Μας υποσχέθηκαν ότι ο δρόμος θα ανοίξει πριν από τις γιορτές, αλλά τα Χριστούγεννα είναι σε 10 μέρες και το μέτωπο είναι ορθάνοιχτο. Ακόμη και τις μέρες που δεν βρέχει, δεν δουλεύει κανένας. Βλέπουμε τρία άτομα που περιφέρονται και καμία άλλη εξέλιξη δεν υπάρχει. Είμαστε ήδη πόσους μήνες σε αυτή την κατάσταση και δεν αντέχουμε άλλο. Θέλουμε να υπάρχει πρόσβαση για τους πελάτες μας και να μπορέσουμε να δουλέψουμε έστω αυτές τις λίγες μέρες που απέμειναν», δηλώνουν αγανακτισμένοι. 

“Μπαλώματα” στους δρόμους που έχουν ανοίξει από την συνεχή κίνηση και τις βροχές

«Θα ανοίξει ο δρόμος»

Από την πλευρά της ΔΕΥΑΛ αναφέρεται ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα και ότι το έργο προχωρά κανονικά, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί. «Είναι λογικό και επόμενο ότι δεν μπορεί να δουλεύει το συνεργείο όταν βρέχει και πράγματι υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση», αναφέρει ο Γ. Φλώρος και συνεχίζει: «Δίνουμε και θα δώσουμε αγώνα τις επόμενες ημέρες που ο καιρός βελτιώνεται για να ανοίξει η Αερ. Γιανναρέλλη πριν από την Πρωτοχρονιά».

Σε ό,τι αφορά το αίτημα των επιχειρηματιών για την απαλλαγή τους από την υποχρέωση καταβολής των ανταποδοτικών τελών, από την στιγμή που η πρόταση για την καταβολή αποζημιώσεων απορρίφθηκε εξ’ αρχής από τον Δήμο και την ΔΕΥΑΛ, ο Γ. Φλώρος απάντησε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοίκησης. «Περιμέναμε να δούμε μέχρι πού θα φθάσει το έργο για να λάβουμε μια απόφαση που θα αφορά όλους τους επαγγελματίες που ταλαιπωρούνται από την εκτέλεσή του, από την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, την οδό Βουρνάζων, την πλατεία Αλυσίδας και τώρα την οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Θα εισηγηθώ να απαλλαγούν από τα τέλη και θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να μην πληρώνουν ούτε το πάγιο για όσο διαρκεί το έργο. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε, όπως είχαμε υποσχεθεί», υπογράμμισε ο ίδιος. 

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, η Δημοτική Αρχή δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση, αν και ο Στρατής Κύτελης είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών ότι έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες να καταθέσουν σχετική εισήγηση.

Οι εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού θα συνεχιστούν από την ερχόμενη άνοιξη και μετά από την τρίμηνη παράταση που πήρε το έργο, προβλέπεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο Νοέμβριο. 

spot_img
- Advertisement -

More articles

spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις