Ματαιώθηκε η συνάντηση για την Πέμπτη

Την ακύρωση της συνάντησης της Πέμπτης με κυβερνητικούς φορείς στην Αθήνα για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ανακοίνωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου. Ο Δήμαρχος Ταξιάρχης Βέρρος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε ανακοινώσει ότι δεν θα παραστεί στην συνάντηση και τη θέση του υποστήριξαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Παράλληλα ο κ. Βέρρος πρότεινε να παραστεί ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο για να παρουσιάσει τις απόψεις του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου τονίζονται τα εξής :

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου γίνεται γνωστό πως η προγραμματισμένη σύσκεψη της Πέμπτης (13/2), μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και των Δημάρχων του Βορείου Αιγαίου και του Περιφερειάρχη, ακυρώνεται.

Παράλληλα, εκφράστηκε στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, η πρόθεση του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Μηταράκη να παραστεί ο ίδιος σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου για να εξηγηθεί αρμοδίως η περίπτωση επίταξης της «Καράβας».

Σε έκτακτη συνεδρίασή του χθες το Δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις ενώ το ψήφισμα που τελικά “πέρασε” κατά πλειοψηφία ήταν αυτό που είχε τεθεί και πριν τις κινητοποιήσεις της 22ης Ιανουαρίου με αίτημα να κλείσουν όλες οι δομές και καμία νέα δομή. Μέλη της παράταξης της Δημοτικής αρχή υπεραμύνθηκαν στις τοποθετήσεις τους του κυβερνητικού μέτρου της επίταξης, ενώ ο Δήμαρχος ο οποίος είχε δηλώσει πως θα παραστεί στη συνάντηση της Πέμπτης  σήμερα μετά την ακύρωσή της…  δήλωσε τα εξής:

 

«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για το Δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των Λεσβιακών και των Αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων την ερχόμενη Πέμπτη στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα .