Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Μαθήματα χορωδίας και Φιλαρμονικής της Animato

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου τα μαθήματα στις χορωδίες και το τμήμα Φιλαρμονικής της Χορωδίας Animato για μικρούς και μεγάλους.

Η Χορωδία Animato ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2009 ως τμήμα του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου, ενώ από τον Μάιο του 2015 λειτουργεί παράλληλα και το τμήμα Φιλαρμονικής.

Όλες οι δραστηριότητές της φιλοξενούνται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί ευγενικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στον αρχαιολογικό χώρο του Κάτω Κάστρου και είναι αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας και προσφοράς των μελών της.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος, καθώς και η πρώτη συνάντηση για το καθένα από αυτά είναι τα εξής:

1) Μικτή Χορωδία: Σάββατο 17/9, 18:00

2) Παιδική Χορωδία Junior (ηλικίες 6-8 ετών): Σάββατο 17/9, 10:00

3) Παιδική Χορωδία (ηλικίες 9-12 ετών): Σάββατο 17/9, 11:00

4) Τμήμα Χορωδίας Αρχαρίων: Παρασκευή 23/9, 17:30

5) Τμήμα Φιλαρμονικής: Παρασκευή 16/9, 19:00.

Η Φιλαρμονική Animato δέχεται νέα μέλη ηλικίας από 10 ετών και άνω χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις. Όπως σε όλες τις μουσικές ομάδες αυτού του τύπου, τα μέλη μαθαίνουν τεχνικές εκτέλεσης οργάνων μπάντας (πνευστά και κρουστά)  και μουσική θεωρία μέσω της ομαδοσυνεργατικής μεθόδου διδασκαλίας. Μέσω αυτής της μεθόδου τα νέα μέλη αποκτούν ήδη από τα πρώτα τους μουσικά βήματα την εμπειρία του να παίζουν μουσική μαζί με άλλους, αφού η εκμάθηση μουσικής αντιμετωπίζεται ως μία κοινωνική διαδικασία.

Τα τέσσερα τμήματα χορωδίας απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών χωρίς να  απαιτούνται μουσικές γνώσεις. Εξάλλου για τρίτη χρονιά λειτουργεί το τμήμα Χορωδίας Αρχαρίων, το οποίο απευθύνεται σε ενήλικες με ενδιαφέρον για το χορωδιακό τραγούδι χωρίς όμως προηγούμενες χορωδιακές ή μουσικές εμπειρίες, αλλά και σε χορωδούς που θέλουν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους. Στο πλαίσιο του τμήματος αυτού διδάσκονται στοιχεία μουσικής ανάγνωσης και φωνητικής τεχνικής με στόχο την εισαγωγή των μαθητών στην πολυφωνική χορωδιακή πράξη.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντώνη Βερβέρη, καλλιτεχνικό διευθυντή των χορωδιών, στο 6976087969 και στο [email protected], καθώς με τον αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής Βασίλη Παπαδόπουλο στο 6932724710.

spot_img

More articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img