Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Με ελληνικό «άρωμα» η νέα κινηματογραφική εβδομάδα

Ελληνικό άρωμα έχει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, που ξεκινά σήμερα, με δύο ελληνικές ταινίες να προβάλλονται στη Μυτιλήνη. Το «Λούγκερ» του Κώστα Χαραλάμπους ξεκινά από την ορεινή Κρήτη το 1958, όπου η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας. Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχτεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά.

Η ταινία προβάλλεται καθημερινά στις 20:30 με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους Τάσο Νούσια, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργή Τσουρή, Ερρίκο Λίτση, Νίκο Χίλιο και Έφη Γούση.

Από αύριο καθημερινά στις 21:00 προβάλλεται και το «KARDITSA FOREVER» του Στράτου Μαρκίδη, όπου δέκα χρόνια μετά το «I LOVE KARDITSA», ο σκηνοθέτης επιστρέφει με μια ταινία όπου μεγάλες ίντριγκες, επενδύσεις δολαρίων, απάτες μέσα σε σκάνδαλα, κρυφά πάθη, θαυματουργά προϊόντα και πολλά ακόμη ξέφρενα μπερδέματα δίνουν και παίρνουν στη νέα σπαρταριστή οικογενειακή κωμωδία στο… χωριό του εγκλήματος! Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, ∆ανάη Παππά και Τάσος Παλατζίδης.

Επιπλέον, το Σαββατοκύριακο, στις 18:00, θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη και η παιδική ταινία «Η οικογένεια Άνταμς 2».

 

Προηγούμενο άρθροΕμφανής βελτίωση
Επόμενο άρθροΟι Γιουρούκοι της νήσου Λέσβου