Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία η συναυλία όπερας στην Καθολική Εκκλησία

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Με κατάμεστη την αίθουσα της Καθολικής Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε η συναυλία όπερας με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μυτιλήνης «Η Επάνω Σκάλα» την περασμένη εβδομάδα.

Γεμάτη κόσμο η Καθολική Εκκλησία στην συναυλία όπερας που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Η Επάνω Σκάλα»

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεργασία με το οπερατικό τμήμα του, και συγκεκριμένα συμμετείχαν οι σοπράνο Ιωάννα Σφήκα-Καρβελά με ύμνους και προσευχές από τη δυτική παράδοση σε έργα κλασικής μουσικής του 17ου-18ου και 19ου αιώνα. Επίσης συμμετείχαν οι σοπράνο Κορνηλία Δεσλή, Μάγια-Ελένη Κουφάκη, ο τενόρος Αγαμέμνων Μιχαηλίδης και η μέτζο σοπράνο Μαρία Σεϊτανίδου. Στο πιάνο ήταν η πιανίστρια και μαέστρος Λία Κεφαλά

Παράλληλα απαγγέλθηκαν ποιήματα με θέμα τα κάλαντα και τις προσευχές από Λέσβιους ποιητές, και συγκεκριμένα τους Μαρία Παπάλα, Γιώργο Γκορτζιόλη, Πέρσα Καλέμη, Ευάγγελο Χατζημανώλη, Γεράσιμο Βενέτα.

Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν και ποιήματα ποιητών από τη Λέσβο, με θέμα τις προσευχές και τα κάλαντα

Ο Σύλλογος

Ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος της Επάνω Σκάλας πραγματοποιεί συχνά εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό και τα ήθη και έθιμα της Λέσβου. Κάποια χαρακτηριστικά έθιμα που αναβιώνει ο Σύλλογος κάθε χρόνο είναι το «Αμίλητο Νερό» Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα «Κάψαλα» και ο Κλήδονας κατά την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στις 24 Ιουνίου, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στις παρελάσεις των εθνικών επετείων και των απελευθερώσεων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.  Συν τοις άλλοις, πραγματοποιεί συχνά παραστάσεις θεάτρου σκιών.  «Στόχος είναι η δημιουργία ενός ενιαίου πολιτιστικού μετώπου στο Βόρειο Αιγαίο», δηλώνει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γεράσιμος Βενέτας. 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img