Με επιτυχία ο διάπλους του Κόλπου Γέρας

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή κολυμβητών και κολυμβητριών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο 10ος Κολυμβητικός Διάπλους του Κόλπου Γέρας, από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα. Τα 51 άτομα που συμμετείχαν διήνυσαν την απόσταση των 1.000 περίπου μέτρων που χωρίζει το σημείο έναρξης και τερματισμού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η θάλασσα χωρίς κυματισμούς. Οι ηλικίες των κολυμβητών που συμμετείχαν ήταν από 14 έως 82 ετών και ο χρόνος που έκαναν κυμάνθηκε από 18 περίπου λεπτά ο πρώτος μέχρι 55 λεπτά ο τελευταίος. 

Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν αποφασιστικά, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επέβλεπε συνεχώς τους κολυμβητές, καθώς και ο ιατρός Μάκης Αξιώτης, που ήταν παρών για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, αν χρειαζόταν. Επίσης συνέβαλαν και οι Ευστράτιος Καραντώνης και Στέλιος Χιώτης, που διέθεσαν τις βάρκες τους για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια, τα οποία ήταν προσφορά της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Μυτιλήνης.

Σημειώνεται, πως η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον «Παγγεραγωτικό» Πολιτιστικό Σύλλογο Γέρας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ»,  τον «Παγγεραγωτικό» Σύλλογο Αθηνών και την Α.Π.Σ. «Αναγέννηση Ποσειδώνα» Περάματος.