Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

«Με κανένα “χρίσμα” η υποψηφιότητά μου»

Άμεση ήταν η αντίδραση του υποψηφίου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Ταξιάρχη Κουφέλου στο χθεσινό ρεπορτάζ των Νέων της Λέσβου για τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 28 Νοεμβρίου στο δικαστικό Μέγαρο Μυτιλήνης, για την ανάδειξη νέου προέδρου και Διοικητικού Συμβουλίου. Η σημείωση της εφημερίδας μας ότι τόσο η υποψηφιότητα του κ. Κουφέλου όσο και η υποψηφιότητα του απερχόμενου προέδρου, Δημήτρη Βασιλούδη, αντλούν ψηφοφόρους από την ίδια δεξαμενή και εν προκειμένω από τη Νέα Δημοκρατία, ήταν το θέμα για το οποίο παρενέβη ο κ. Κουφέλος κάνοντας ενωτικό άνοιγμα σε όλες τις πλευρές, καθώς – όπως είπε – προέχουν τα προβλήματα και η απονομή της δικαιοσύνης και όχι τα κόμματα στον Σύλλογο. 

 

Ο Ταξιάρχης Κουφέλος

 «Θα ήθελα να διευκρινίσω με αφορμή το άρθρο της έγκριτης εφημερίδας σας ότι η υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου δεν έχει το «χρίσμα» κανενός κόμματος, ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ανεξάρτητα το πού ανήκει ο καθένας μας», είπε ο κ. Κουφέλος στα Νέα της Λέσβου. Και συνέχισε: «Ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία ο κλάδος μας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης έχει ανάγκη από ενότητα, ηρεμία και συνεργασία όλων των μελών καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ανοιχτά ζητήματα που μας αφορούν τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τον επαγγελματικό μας χώρο, αλλά και γενικότερα με τα ζητήματα απονομής της δικαιοσύνης.

Με αυτά τα δεδομένα υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου και κατέρχομαι στις εκλογές υπό την κρίση όλων των συναδέλφων μου, με μοναδικό γνώμονα την ενωτική λειτουργία μας ώστε να κάνουμε όλοι μαζί βήματα μπροστά και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών μας, κρατώντας όμως παράλληλα τον φορέα που μας εκπροσωπεί μακριά από γεγονότα και καταστάσεις που δεν μας αφορούν και δεν είναι και της δικής μας αρμοδιότητας», είπε καταλήγοντας ο κ. Κουφέλος εννοώντας το πιθανότερο την ανάμειξη πέρυσι το χειμώνα του απερχόμενου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου με τα ζητήματα χρήσης των παιδικών χαρών του πάρκου της Αγίας Ειρήνης από μετανάστες ενώ ίσχυε η απαγόρευση της χρήσης τους.