Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

Με κλεμμένο αυτοκίνητο… ελεύθεροι και ωραίοι!

Άρθρα & Δημοσιεύσεις


Ήρθαν να κάνουν το προσκύνημά τους στον Ταξιάρχη με αυτοκίνητο μάρκας BMW, το οποίο έφερε κλεμμένα ζαντολάστιχα, καπό και φτερά, καθώς επίσης και κινητήρα από αυτοκίνητο που είχε κλαπεί στην περιοχή της Αθήνας, ανήκε όμως σε Μυτιληνιό ιδιοκτήτη, ο οποίος το είχε μεταφέρει προ διετίας για να το κάνει service στην αντιπροσωπεία του κατασκευαστή, έπεσε όμως θύμα κλοπής χάνοντάς το.

Ωστόσο η γιορτή του Ταξιάρχη ήταν η αφορμή για να οδηγηθεί η αστυνομία στους δράστες και συγκεκριμένα σε τρία άτομα Ρομά που επέβαιναν στο αυτοκίνητο. Ο 40χρονος ιδιοκτήτης της BMW, που είχε κλαπεί προ διετίας στην Αθήνα, αναγνώρισε τις ζάντες του οχήματός του, οπότε και ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία διενήργησε έλεγχο στο αυτοκίνητο διαπιστώνοντας ότι αυτό έφερε και άλλα κλεμμένα ανταλλακτικά, μεταξύ των οποίων και ο κινητήρας της BMW του Μυτιληνιού οδηγού.

 

Ελεύθεροι κι ωραίοι! 

Μετά την ταυτοποίηση του κινητήρα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης άσκησε διώξεις για το αδίκημα της κλοπής σε τρεις Ρομά, τον 35χρονο άνδρα οδηγό και μια 36χρονη που ήρθαν με το αυτοκίνητο στη Μυτιλήνη, καθώς και στη 42χρονη γυναίκα συγγενή τους που είναι η ιδιοκτήτρια του κλεμμένου οχήματος. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε από την αστυνομία αλλά το ζευγάρι των Ρομά έφυγαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα από τη Λέσβο, καθώς αν και πιάστηκαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, η νομοθεσία δεν προβλέπει τη σύλληψή τους λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου (από την κλοπή!!).  Ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμπεται να απασχολήσει τη δικαιοσύνη κατά την τακτική διαδικασία, ενδεχομένως και μετά από κάποια χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων οι… δράστες είναι ελεύθεροι κι ωραίοι να κυκλοφορούν και με άλλα κλεμμένα αυτοκίνητα!

Να σημειώσουμε ότι το αυτοκίνητο εντοπίστηκε ενόσω ήταν σταθμευμένο σε δρόμο της Μυτιλήνης από την ομάδα δίκυκλης αστυνόμευσης, ενώ είχε ήδη γίνει καταγγελία στην αστυνομία από τον ιδιοκτήτη που το είχε δει σε περιοχή να κινείται, αναγνωρίζοντας τις ζάντες που είχαν κλαπεί μαζί με το δικό του όχημα.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο“Εικόνες” από τη Λέσβο στο “Open”
- Advertisement -

More articles

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις