Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Με μέτρα η Γιορτή του Κάστανου

Προσαρμοσμένη στα μέτρα της πανδημίας θα είναι η Γιορτή του Κάστανου που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, στην Αγιάσο, με περιορισμένες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες. Αν και τις τελευταίες ημέρες υπήρξε η σκέψη να ακυρωθεί, τελικά, οι διοργανωτές αποφάσισαν να προχωρήσουν αλλά τηρώντας με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κατά του κορονοϊού, δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς.

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” η Πρόεδρος της Κοινότητας, Διαμάντω Ρουγκέλη, δεν θα ανάψουν φωτιές μέσα στο χωριό για να μην υπάρξει συνωστισμός κόσμου και οι φουφούδες θα στηθούν στα μονοπάτια του Καστανιώνα. Εκεί οι παραγωγοί θα ψήνουν και θα προσφέρουν στους επισκέπτες ζεστά κάστανα μαζί με κρασί και ούζο. Επίσης, στην είσοδο του χωριού θα υπάρχουν κεράσματα σε ατομικές συσκευασίες. Σε ό,τι αφορά την μουσική, τα περίφημα Σαντούρια θα δώσουν τη νότα της Γιορτής μέσα στο κεντρικό Πάρκο, αλλά δεν θα υπάρχουν καθίσματα για τους επισκέπτες ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις.

Η κ. Ρουγκέλη τόνισε ότι «ξέρουμε πως ο κόσμος απ’ όλη τη Λέσβο έχει αγκαλιάσει αυτή την Γιορτή και περιμένει κάθε χρόνο το ραντεβού για να έρθει στην Αγιάσο, να γευτεί τα κάστανα, να περπατήσει στο δάσος και να απολαύσει μια όμορφη Κυριακή. Δυστυχώς, ούτε και φέτος οι συνθήκες επιτρέπουν να διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις που κάναμε στο παρελθόν, γι’ αυτό όλες οι ενέργειές μας είναι μετρημένες και δεν έχουμε καλέσει κόσμο, όπως παλιά. Αρχικά, σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε την γιορτή, αλλά ήδη έχουν γίνει οι ετοιμασίες και οι προμήθειες από τους παραγωγούς. Ωστόσο, απευθύνουμε έκκληση σε όλους όσους θα έρθουν στο χωριό μας να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί».