Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Με τη στήριξη της οικογένειας το βήμα παραπάνω

Με την παρότρυνση, αλλά πολύ περισσότερο με την στήριξη της οικογένειάς της κατάφερε η 50χρονη Ειρήνη Σιμέλη από την Αγιάσο, όχι μόνο να λάβει μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ως μαθήτρια του νυχτερινού ΕΠΑΛ, αλλά και να περάσει στη Σχολή Νοσηλευτικής στη Λάρισα! Επίτευγμα, που ουσιαστικά αποτελεί ένα βήμα παραπάνω στην επαγγελματική της σταδιοδρομία, καθώς έχει ήδη 25 χρόνια προϋπηρεσίας ως βοηθός νοσηλευτή στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού υπήρξε από τις πρώτες αποφοίτους της τότε Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Σχολής του Βοστάνειου το 1991. Αποτελεί, όμως, και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εργαζόμενων ατόμων με οικογένεια, που παρά τις αυξημένες τους υποχρεώσεις ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της μαθητικής τους ιδιότητας και μάλιστα διακρίνονται.

«Αρχικά ξεκίνησα τη φοίτηση στο νυχτερινό ΕΠΑΛ για να ασχοληθώ με τον χώρο της Φυσικοθεραπείας, αλλά ο σύζυγος και τα παιδιά μου με παρότρυναν να κυνηγήσω αυτό το βήμα παραπάνω και έδωσα Πανελλήνιες», αναφέρει στα «ΝΕΑ της Λέσβου» η κ. Σιμέλη, που κατάφερε να ξεπεράσει τα 15.000 μόρια στις φετινές εξετάσεις. «Δεν ήταν καθόλου εύκολη η προσπάθεια. Ήταν δύσκολη, γιατί έπρεπε να συνδυάσω τη φοίτησή μου στο ΕΠΑΛ με την εργασία μου και επιπλέον το ότι μένω στην Αγιάσο την έκανε ακόμη πιο δύσκολη λόγω των μετακινήσεων» λέει, σημειώνοντας πως καθοριστικό ρόλο έπαιξε η υποστήριξη που είχε όχι μόνο από την οικογένειά της, αλλά και από τους καθηγητές του σχολείου σε όλη αυτή την προσπάθεια. «Ένα πρόβλημα, που έπρεπε να αντιμετωπίσω επίσης, ήταν το ότι είχα πάρα πολλά χρόνια να μπω στη διαδικασία μελέτης μαθημάτων και διαπίστωσα πως είχα ξεχάσει πώς ήταν» σημειώνει γελώντας, αλλά εμφανώς περήφανη και χαρούμενη που οι κόποι της απέδωσαν καρπούς.

Περηφάνια και χαρά νιώθουν βέβαια και οι δυο της κόρες, που μαζί με τον πατέρα τους την «έσπρωξαν» προς αυτή την επιλογή. Η μεγαλύτερη από αυτές έχει τελειώσει τις σπουδές της και ήδη εργάζεται στο εξωτερικό, η μικρότερη όμως είναι φοιτήτρια και όπως φαίνεται θα μοιράζεται αυτή την ιδιότητα με τη μητέρα της. «Τώρα και μαμά και κόρη θα είμαστε φοιτήτριες και μου είπε πως θα με βοηθήσει σε όλο αυτό», τονίζει η κ. Σιμέλη.

Βέβαια, αυτό που απομένει είναι να συνεχίσει την προσπάθειά της και να μην μείνει στην επιτυχία των εξετάσεων. «Για την πρώτη χρονιά θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω τα μαθήματα της σχολής εξ αποστάσεως και να πηγαίνω στη Λάρισα για να δίνω εξετάσεις. Ευτυχώς πρόκειται για ένα αντικείμενο που γνωρίζω ήδη, το κατέχω βέβαια εμπειρικά, και τώρα ήρθε η ώρα να το εξερευνήσω και θεωρητικά» αναφέρει, αναγνωρίζει όμως πως σύντομα θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη βήμα, αν θέλει να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

«Όλοι μου λένε πως δεν πρέπει να τα παρατήσω και να το κυνηγήσω περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα θα πρέπει κάποια στιγμή να μετακινηθώ στη Λάρισα, γιατί η σχολή έχει εργαστήρια με υποχρεωτική παρακολούθηση. Οπότε θα πρέπει να ζητήσω κάποια απόσπαση για να το πετύχω αυτό» υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως για όλα αυτά έχει και την πλήρη στήριξη της οικογένειάς της, η οποία είναι σημαντική.